Ana Sayfa Etiketler 5 Haziran Dünya Çevre Günü

Etiket: 5 Haziran Dünya Çevre Günü

ÇEVKO Vakfı’ndan iklim krizine karşı 10 maddelik eylem çağrısı

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde videolu bir mesaj yayınlayan ÇEVKO Vakfı, kronik bir tehdit olan iklim krizine karşı 10 maddelik çözüm önerisinde bulundu.

Her bir dakikada çöp kamyonu kadar plastik atık denizlere karışıyor

Birleşmiş Milletler (BM) verisine göre, her dakika bir çöp kamyonu kadar, yılda 19-23 milyon ton atık plastiğin göllere, nehirlere ve denizlere karıştığı tahmin ediliyor.

İklim Koruyucuları bir saatte 33 kilo çöp topladı 

İklim Koruyucuları projesiyle çocukları iklim değişikliği konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen Cartoon Network, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ile birlikte çocuklarla buluştu.

TEMA: Doğayla uyumlu yaşamaktan başka çaremiz yok

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı TEMA, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, bugünün ve gelecek nesillerin yaşamının doğrudan bağlı olduğu doğal varlıklar üzerindeki baskı ve tahribatlara dikkat çekti.

Duru Bulgur elektriğinin yüzde 85’ini güneşten karşılayacak

Güneş enerjisi alt yapısını geliştirmeye karar veren Duru Bulgur, 2,8 MW kapasitesini yılsonuna kadar 5,8 MW’ye çıkaracak. Böylece elektrik tüketiminin yüzde 85’ini güneş panellerinden üretecek. 

Kalyon: “Karapınar GES 2 milyon ton karbon salımını önleyecek”

Kalyon Enerji İcra Kurulu Üyesi Dr. Murtaza Ata, “Karapınar GES, 2022 sonunda tam kapasiteye ulaştığında 2 milyon ton karbon emisyonunu önleyecek ve 2 milyon haneye temiz elektrik sağlayacak.  

“Yeşil enerjiye geçiş aciliyet kazandı”

Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde tüm sanayicileri güneş enerjisine yatırım yapmaya davet ederek, “Salgın sürecinde doğada izlenenler gösterdi ki, yeşil enerjiye geçiş tüm dünyada aciliyet kazandı.” dedi.

SÜT-D Dünya Çevre Günü Çağrısı: “1 milyon tür yok oluyor”

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde türlerin yok olmasına, doğamızı onararak geri kazanma ve koruma gereğine dikkat çekerek güzelim...