Ana Sayfa Etiketler AB

Etiket: AB

AB ve İngiltere arasındaki elektrikli araç tarifeleri için gergin mücadele devam...

Brexit sonrası elektrikli araç tarifeleri konusunda İngiltere ve AB arasındaki anlaşmazlık, endüstri ve ticaret açısından riskler taşıyor. Detayları öğrenin.

Yeşil dönüşüm eşi benzeri olmayan yatırım gerektiriyor

AB Komisyonu'nun 2023 Stratejik Öngörü Raporu’nda "Yeşil dönüşüm eşi benzeri görülmemiş miktarda yatırım gerektiriyor" yorumuna yer verildi.

AB, tartışmalı enerji şartından yeşil dönüşüm için çıkıyor

Avrupa Birliği, tartışmalı Enerji Şartı'ndan çekilerek yeşil dönüşümde önemli bir adım atıyor. Bu hafta içinde 27 ülkenin tamamını anlaşmadan çekilecek.

AB, Rusya ile enerji krizi sonrası çözümü temiz enerjide buldu

Avrupa Birliği, Rusya’ya doğalgaz bağımlılığını sona erdirme planının parçası olarak 2030 yılı için yüzde 32 olan yenilenebilir enerji kullanım hedefini yüzde 45’e yükseltti.

Güneş sektörü için sertifikalı işgücü yetiştirilecek

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar Sektörel...

Türkiye Avrupa Yeşil Düzeni’ne uyacak mı?

Avrupa Birliği’nin (AB) Aralık 2019’da hayata geçirdiği “Yeşil Düzen” ile paralel olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz yılın son günlerinde 2021 yılı...

AB koronavirüs planında iklim değişikliği krizini dikkate alacak

Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkenin liderleri video konferansla yaptıkları toplantıda koronavirüs ekonomik toparlanma planında iklim değişikliği krizini dikkate alma konusunda anlaştı.

Horizon 2020 için 6 çağrı açıldı

AB’nin bilimsel ve uygulamalı araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine destek olmak üzere oluşturduğu Horizon 2020 Hibe Programı için toplam bütçesi 83 milyon euro olan...

Elektrikli araçlara gürültü zorunluluğu

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde, satılan bütün yeni elektrikli ve hibrit otomobillerde düşük hızlarda giderken ses çıkartan sistem bulunması zorunlu hale getirildi.

İklim davalarının sayısı bine ulaştı

Dünyada mahkemeye taşınan iklim davaları sayısında büyük artış olduğu belirtiliyor. Mevcut durumda dünyada 1000’in üzerinde iklim değişikliği davası olduğu tahmin ediliyor.