Ana Sayfa Etiketler ABD

Etiket: ABD

Avrupa iklim fonu yatırımlarında liderlik ediyor

Avrupa iklim yatırımında öncü olurken, ABD ve Çin bu alanda hızla adımlarını atıyor. İklim fonları ve sürdürülebilir yatırımların geleceğini keşfedin

ABD’de temiz enerji projelerine 20 milyar dolarlık hibe

ABD Başkanı Joe Biden, “yeşil banka” olarak bilinen federal bir kaynak aracılığıyla temiz enerji projeleri için 20 milyar dolarlık bir hibe programını onayladı.

ABD Paris Anlaşması’na yeniden döndü

ABD’nin 46. Başkanı Joe Biden göreve başlar başlamaz ilk icraat olarak Trump’ın iptal ettiği Paris İklim Anlaşması’na yeniden dönüş kararına imza attı.

ABD, Paris İklim Anlaşması’ndan resmen çekildi

ABD Paris İklim Anlaşması’ndan resmen çekildi. ABD Başkanı Donald Trump tarafından 2017 yılının haziranda çekilme kararı verilmiş ve geçtiğimiz yıl kasım ayında ise başvuru yapılmıştı.

ABD’de rüzgar ve güneşte kurulu güç toplamı 165 GW’ye çıktı

ABD pazarında enerji üretiminde kömür hızla dışlanırken, doğal gaz da dahil temiz enerjinin payı hızlı artış trendinde. 10 yıldan az zamanda rüzgar ve güneş enerjisinin kurulu kapasitesi 4 kat artarak 165 GW’a yaklaştı.

ABD güneş sektöründe yavaşlama var

Güneş enerjisi sektörünün en gelişmiş olduğu ülke ABD’de sektörün istihdam ettiği çalışan sayısı 2017 yılına göre 8 bin kişi azalarak 242 bin 343 kişiye düştü. 

Çin, ABD’nin Paris İklim Anlaşması’na yeniden katılmasını istiyor

Çin, ABD'nin Paris İklim Anlaşması'na yeniden katılmasını ve iklim değişikliğine karşı verilen küresel mücadeleye katkı yapmasını arzuladığını açıkladı.

Paris’den geri adım mı atılıyor?

Aralık 2015’de Paris’te iklim anlaşmasının 195 dünya devleti tarafından imzalanması, iklim değişikliği adına en ümit verici gelişme olmuştu. Sonrasında 197 devlete çıkan bu anlaşma,...

ABD’de enerjinin yüzde 8’i rüzgardan karşılanıyor

Enerji Enformasyon Derneği (EIA) verilerine göre, ABD’de toplam enerji kapasitesinin yaklaşık yüzde 8’i rüzgar enerjisi tarafından karşılanıyor. 2007 yılından bu yana ülkede 200 GW’lık...

Trump’ı iklim değişikliğine ikna etmek zor!

ABD’de önceki Devlet Başkanı Barack Obama’nın 2015 yılında onayladığı Temiz Enerji Planı rafa kalkıyor. ABD’nin yeni başkanı Donald Trump'ın iklim değişikliği konusunda olumsuz tavır...