Ana Sayfa Etiketler Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu

Etiket: Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu

Akfen’in yenilenebilir enerji üretimi 1.730 GWh’ye çıktı

Akfen Yenilenebilir Enerji 2020’de tamamı yerli kaynaklardan enerji üretimini yüzde 45 artırdı. Güneş, rüzgar ve hidroelektrik santrallerinin yıllık enerji üretimi 1.730 GWh’ye ulaştı.

Zorlu iki RES projesini Akfen’e sattı

Akfen Yenilenebilir Enerji, Zorlu Enerji tarafından Osmaniye’de işletilen 57 MW’lik Sarıtepe RES ve 23.3 MW’lik Demirciler RES projelerini devralmak için hisse alım anlaşması imzaladı.  

Akfen’den Van Gölü kıyısında 37 MW’lık güneş santrali

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Van Gölü kıyısındaki üçüncü güneş santrali PSI Engil devreye girdi. PSI Engil ile Van 37 MW’lık güce kavuşurken, 66 milyon dolara mal olan santraller 80 bin kişinin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak.

Akfen’in 30.6 MW’lik Kocalar RES’i üretime başladı

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Çanakkale’deki 30.6 MW’lik Kocalar rüzgar enerji santrali devreye alındı. Bu yıl ayrıca Çanakkale ve Denizli’de hayata geçirilecek 3 rüzgar santraliyle beraber rüzgarda toplam kurulu güç 275 MW’ye ulaşacak.

Akfen, rüzgar ve güneş enerjisi finansmanıyla ödül aldı

Akfen Yenilenebilir Enerji, Türk sermaye piyasaları ile finans sektörünün en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen “2019 Türkiye Bonds & Loans Ödülleri”nde “En İyi İhracat Finansmanı Kredisi” ödülünü aldı.