Ana Sayfa Etiketler Araştırma

Etiket: araştırma

Çinli tüketicilerin elektrikli araç talebi artıyor

Çin’de yeni araç alma konusundaki yönelimlere ilişkin araştırmaya göre, Çinli tüketicilerin elektrikli araç satın alma isteklerinin, arka arkaya altıncı yıl olmak üzere, bu yıl da arttığı görülüyor.  

CHP jeotermal sahalarında çevre incelemesi yapacak

CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından kurulan “Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu” çalışmalarına başladı. Dört gün sürecek çalışmada jeotermal sahalarda araştırma yapılacak.

Güneş enerjisini depolayan molekül geliştirildi

İsveç’in Linköping Üniversitesi’nden araştırmacılar güneş enerjisini depolayabilen bir molekül geliştirdiler. Araştırmacılar molekülü uzun vadede güneş enerjisinin verimli şekilde depolanması için kullanmayı öngörüyor.

Yenilenebilir enerjiye geçiş 7 yılda kendini amorti ediyor

ABD’de Stanford Üniversitesi’nin araştırmasına göre, dünyada yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçişin yatırım maliyeti 73 trilyon doları bulurken, bunun geri dönüş süresi 7 yılda gerçekleşebiliyor.

Türkiye’nin tercihi güneş enerjisi oldu

KONDA'nın "Türkiye’de İklim Değişikliği Algısı ve Enerji Tercihleri" araştırmasına göre, yenilenebilir enerji kaynakları içinde yüzde 70.5’lik oranla güneş enerjisi tercih edildi.