Ana Sayfa Etiketler BİM

Etiket: BİM

BİM 14 şehirdeki depo çatılarına güneş enerjisi kurdu

Birleşik Mağazalar A.Ş (BİM), 2020 yılından bu yana Türkiye genelinde 14 şehirde bulunan depolarının çatısına güneş enerjisi santrali (GES) kurdu.  

BİM, 7 deposunun çatısına toplam 10 MW GES kurdu

BİM, yedinci Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) kurulumunu Erzurum deposunda tamamladı. 7 depo çatısına kurulan GES kurulu gücü ise 10 MW'ye ulaştı.

BİM’in depo çatılarına kurduğu güneş enerjisi 9 MW’ye ulaştı

BİM, altıncı güneş enerjisi kurulumunu Samandıra deposunda tamamladı. Böylece Batman, Arnavutköy, Iğdır, Denizli, Konya depolarıyla birlikte kurulan toplam GES kurulu gücü 9 MW'ye ulaştı.

BİM depo çatılarına toplam 7,3 MW güneş sistemi kurdu

Birleşik Mağazalar A.Ş (BİM) İstanbul Arnavutköy, Iğdır ve Denizli’den sonra beşinci güneş enerjisi sistemini Konya’daki deposunun çatısına kurarak, toplam 7,3 MW kurulu güce ulaştı.

BİM depo çatılarına toplam 4,5 MW güneş enerjisi kurdu

Depolarının çatılarına güneş enerjisi sistemi kuran BİM, son olarak Denizli’deki deposunun çatısına 2 MW güneş sistemi kurdu. Böylece BİM’in depolarında toplam 4,5 MW güneş enerjisi kurulmuş oldu.

BİM üç deposunun çatısına toplam 2.23 MW güneş sistemi kurdu

BİM Iğdır deposunun çatısına 577 kWp kurulu gücünde güneş enerjisi sistemi kurdu. Böylece BİM’in Batman, İstanbul ve Iğdır depolarında kurduğu güneş enerjisi sistemlerinin toplam gücü ise 2.23 MW oldu.

BİM İstanbul’daki deposunun çatısına güneş enerjisi kurdu

BİM karbon ayak izini sıfırlamak amacıyla depolarının enerji ihtiyacını güneş enerjisinden sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Batman’dan sonra İstanbul’daki deponun çatısına da güneş sistemi kuruldu.

BİM depo çatılarına güneş sistemleri kuracak

BİM (BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.) karbon ayak izini azaltmak hedefiyle depoların üzerine kuracağı güneş enerjisi sistemiyle enerji ihtiyacının yüzde 70’ini karşılamayı planlıyor.