Ana Sayfa Etiketler çevreci

Etiket: çevreci

Land Rover hidrojen yakıt hücreli Defender’ın testlerine başlıyor

Borusan Otomotiv’in Türkiye temsilcisi olduğu Land Rover,  Defender modelinin hidrojen yakıt hücreli versiyonunu 2021 yılı sonunda İngiltere’de test edecek.

“BioLPG yüzde 80 daha az karbon salıyor”

Dünya LPG Birliği’nin “BioLPG, 2050'ye Doğru Yenilenebilir Bir Alternatif” başlıklı raporuna göre, bioLPG üretiminde atık palm yağı, mısır yağı, soya yağı gibi bitkisel temelli yağlar kullanılabiliyor.

Bitkiler büyürken elektrik üretebilecek

İstanbul Bilgi Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü ile Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nün ortak geliştirdiği projeyle bitki gelişiminden sürdürülebilir elektrik enerjisi üretilebiliyor.

Yeşil işler kazandırıyor!

Geleceğin yeni iş fikirleri sürdürülebilir ve çevreci alanlarda yoğunlaşmaya başladı. Tüketicilerin sürdürülebilir ürün ve hizmetlere olan ilgisi organik beslenme uzmanından çevre bloğu kurmaya kadar pek çok yeşil iş fikrini cazip hale getirdi.

Şehir çöpünden 18 MW’lik enerji santrali

Mimsan Grup tarafından Malatya’da şehir çöpünden yakma, termal gazlaştırma, biyogaz, çöp gaz ve atık ısı yöntemlerinin aynı anda kullanılarak elektrik üretimi yapan 18 MW’lik enerji santrali kuruldu.

Karadeniz Bölgesi’nde 223 HES’den elektrik üretiliyor

Son 10 yılda 203 HES’in yapıldığı Karadeniz’de 2017’de 20 HES devreye alındı. Çevreci tepkilerin ve davaların sürdüğü bölgede 123 projenin daha çalışmaları devam ediyor.

Aksa’nın çevreci jeneratörü görücüye çıktı

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen uluslararası elektrik ve elektronik ekipmanları fuarı MATELEC 25 – 28 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşti. Güney Amerika ve Kuzey Afrika...