Ana Sayfa Etiketler Covid-19

Etiket: Covid-19

10 tüketiciden 4’ü elektrikli araç almayı planlıyor

EY’nin Mobilite Tüketici Endeksi’ne göre, gelecek 12 aylık dönemde elektrikli araç satışlarında patlama yaşanacak. Endeks kapsamında ankete katılan tüketicilerin yüzde 41’i gelecek yıl elektrikli araç almayı planlıyor.

Dünyada 2 trilyon dolarlık yenilenebilir projesi kuruluma hazır

Ernst & Young (EY) danışmanlık şirketi dünya genelinde kuruluma hazır 2 trilyon dolar değerinde ve 1 TW büyüklüğünde toplam 13 bin yenilenebilir enerji projesinin kuruluma hazır olduğunu bildirdi.

Yenilenebilir enerji sektörü Covid-19’a karşı antikor geliştirdi

IICEC tarafından düzenlenen, “Dünyada ve Türkiye’de Yenilenebilir Enerjinin Bugünü ve Yarını” başlıklı webinarda konuşan Enerji Bakanı Dönmez “Yenilenebilir enerji sektörü Covid-19 krizinin yarattığı olumsuzluklara karşı bir nevi antikor geliştirdi.” dedi.

Küresel karbon emisyonları bu yıl 33 milyar tona ulaşacak

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) Küresel Enerji Değerlendirmesi 2021 raporuna göre, küresel karbon emisyonları ekonomik toparlanmaya bağlı olarak ve elektrik üretiminde kömür kullanımının artmasıyla bu yıl 33 milyar tona ulaşacak.

Küresel rüzgar enerjisi kapasitesi 743 GW’ye ulaştı

Global Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) tarafından yayınlanan “2021 Küresel Rüzgar Raporu”na göre, 2020 yılında pandemiye rağmen küresel rüzgar enerjisi kapasitesi yüzde 53 büyüyerek 743 GW’ye ulaştı.

Türkiye’ye düşük karbon için dönüşüm çağrısı

VII. Sürdürülebilir Finans Forumu’nda “Yeşil Dönüşüm ve Türkiye’ye Etkileri” başlıklı oturumda Türkiye’ye düşük karbonlu ve döngüsel ekonomi odaklı dönüşüm çağrısı yapıldı.

Her alanda ‘yeşillenme’ sürecine girdik!

İklim değişikliği dayatması, ekolojik faktörler ve yaşam bizleri her alanda “yeşillenme” sürecine soktu. Bu süreç bundan sonra da artarak devam edecek. Yeşil tarım, yeşil enerji, yeşil çevre, yeşil teknoloji, yeşil kentler,...

Sürdürülebilir bir dünya hayal mi, gerçek mi?

İnsanoğlunun evrenin sonsuz uzayında veya başka gezegenlerde canlı hayat arayışları yanı sıra Ay'a insanlı seyahatler ve Mars'a yolculuk programları, bilinen canlı hayatın tek merkezi...

Yenilenebilir enerjide yeni sayfa açılıyor

Covid-19 pandemisi tüm dünyada birçok alanda yıkıcı etkiler yaparken, sürdürülebilirlik ve yenilebilir enerji açısından yepyeni bir dönemin de kapısını açıyor.

İklim hedefleri için yenilenebilir enerji yatırımları üç kat artmalı

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) yenilenebilir enerjinin etkili bir şekilde kullanılması halinde iklim hedeflerine ulaşmanın kolaylaşacağını öngörüyor. İklim hedefleri için yenilenebilir enerji yatırımlarının üç kat artması gerektiği belirtiliyor.