Ana Sayfa Etiketler Deniz üstü rüzgar enerjisi

Etiket: deniz üstü rüzgar enerjisi

TÜREB ve DEHUKAM’dan stratejik iş birliği

TÜREB ve DEHUKAM, Türkiye'nin deniz üstü rüzgar enerjisi potansiyelini artırmak için iş birliği yapıyor. Stratejik gelişmeleri keşfedin.

Siemens Gamesa ve GE Vernova’dan yeni rüzgar türbini teknolojileri

Siemens Gamesa ve GE Vernova, yenilikçi rüzgar türbini teknolojileriyle yenilenebilir enerji sektörüne yeni bir soluk getiriyor.

Deniz üstü RES’ler: Türkiye’nin elektrik ve yeşil hidrojen geleceği

Türkiye'nin deniz üstü rüzgar enerjisi ve yeşil hidrojen potansiyeli, yenilenebilir enerji sektöründe nasıl bir dönüşüm yaratabilir?

IBRD’den Türkiye’ye deniz üstü rüzgar için 7,9 milyon avro hibe

Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD), Türkiye'ye deniz üstü rüzgar enerjisi alanında büyük destek sunuyor. Günümüzde çevre dostu enerji kaynaklarına yönelik atılımların artış gösterdiği bir...

TotalEnergies’den ABD’de 3GW’lık offshore rüzgar enerjisi projesi

TotalEnergies, Corio ve Rise ile New York ve New Jersey sahillerinde 3GW'lık offshore rüzgar enerjisi projesi için iş birliği yaptı. Bu büyük enerji projesi,...

ABD’nin deniz üstü rüzgar enerjisi devrimi sarsılıyor: Türkiye için bir rehber

Amerika Birleşik Devlenleri'nde deniz üstü rüzgar enerjisi projeleri, büyük yeşil teşviklere rağmen kar elde etmekte zorlanıyor.  Türkiye için tecrübe transferi yapılabilecek bu gelişmeleri ele almak istedik.

Çin’in deniz üstü rüzgar enerjisi 30 bin MW’ye ulaştı

Çin’in deniz üstü rüzgar enerjisi kurulu gücü 30 bin MW seviyesine ulaşarak dünya genelindeki liderliğini korudu.

Almanya bu yıl 8,8 GW deniz üstü rüzgar ihalesi yapacak

Kuzey Denizi ve Baltık Denizi’nde 7 GW deniz üstü rüzgar enerjisi tahsisi yapan Almanya, 2023 yılında toplam 8,8 GW deniz üstü rüzgar enerjisi yatırımı planlıyor.

Kuzey Denizi’nde 300 GW offshore rüzgar enerjisi kurulacak

Almanya, Fransa, İngiltere ve Hollanda'nın da aralarında olduğu 9 Avrupa ülkesi, Kuzey Denizi'nde 2050'ye kadar 300 GW offshore rüzgar enerjisi santrali kurulmasını hedefliyor.

“Deniz üstü rüzgar enerjisinde patlama yaşanacak”

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Birol, "Şu ana kadar rüzgar enerjisindeki büyümenin ana gücü karadaki rüzgarlardan sağlanıyordu. İkinci bir dalga ise deniz üstü rüzgar enerjisinden gelecek." dedi.