Ana Sayfa Etiketler Destek

Etiket: destek

ABD’de temiz enerji projelerine 20 milyar dolarlık hibe

ABD Başkanı Joe Biden, “yeşil banka” olarak bilinen federal bir kaynak aracılığıyla temiz enerji projeleri için 20 milyar dolarlık bir hibe programını onayladı.

Yenilenebilir enerjide TL ile destek dönemi başlıyor

YEKDEM kapsamında 1 Temmuz itibarıyla devreye girecek hidroelektrik santralleri için kWh başına 40 kuruş, rüzgar ve güneş enerjisi santralleri için 32 kuruş, jeotermal enerji santralleri için 54 kuruş alım garantisi verilecek.

DenizBank’tan sürdürülebilir ekonomiye 435 milyon dolar destek

DenizBank, uzun vadeli ve uygun maliyetli dış kaynak kaynak kapsamında önemli kısmı çevre dostu ve sürdürülebilir projelerde kullanılmak üzere 435 milyon dolarlık seküritizasyon kredisi temin etti.

“YEKDEM payı ile yerli üretici desteklenebilir”

Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Vatansever, YEKDEM paylarından elde edilen kaynağın belirli yüzdesi kullanılarak oluşturulacak fon ile yenilenebilir enerji ekipmanı üretecek sanayiciye destek sağlanmasını önerdi.

Yenilenebilir enerjiye 3.3 milyar liralık teşvik

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş (EPİAŞ) verilerine göre, şubat ayında YEKDEM kapsamındaki yenilenebilir enerji santrallerine 3 milyar 321 bin 635 lira teşvik ödemesi yapıldı.

“Koronavirüsle mücadelede temiz enerjiden yararlanılsın”

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede temiz enerjinin destekleyici bir unsur olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Karbon salımını 2.4 milyon ton azalttı

TSKB, enerji verimliliğine destek vermek amacıyla bugüne kadar 80’in üzerinde projeye yaklaşık 655 milyon dolar finansman sağladığını açıkladı.

TÜREB yerli üretimin desteklenmesini istiyor

TÜREB’in sektör toplantısından yerli üretimi destekleyici çözüm önerileri çıktı. Öneriler bir rapor halinde ilgili kurumlara destek olması için sunulacak.

İş Bankası’na 55 milyon dolarlık yenilenebilir proje kaynağı

EBRD, İş Bankası’na Türkiye’deki küçük ölçekli yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği projelerinin finansmanı için 55 milyon dolarlık kaynak sağlayacak.