Ana Sayfa Etiketler Dr. Fatih Birol

Etiket: Dr. Fatih Birol

Küresel yenilenebilir enerjideki artış 440 GW ile rekor kıracak

Uluslararası Enerji Ajansı’na (IEA) göre, dünyada yenilenebilir enerji kapasitesinin bu yıl 440 GW ile rekor büyüme göstereceği ve bu artışın yüzde 65'inin güneş enerjisinden sağlanacağı öngörülüyor.

TÜREB: “Her yıl 2 milyar dolarlık rüzgar yatırımı yapmamız gerek”

TÜREB Başkanı İbrahim Erden, “2030 hedefleri için her yıl yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırıma denk gelen 1.500 ila 1.700 MW'lık rüzgar enerjisini devreye almamız gerek” dedi.

Birol: “Türkiye, yenilenebilir enerjide yüzde 65 büyüyebilir”

IICEC Konferansı’nda konuşan Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Dr. Fatih Birol, “Türkiye’nin önümüzdeki 5 yılda yenilenebilir enerjide yüzde 65’e yakın büyüyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Enerji krizi daha temiz gelecek için dönüm noktası olabilir

IEA tarafından yayınlanan Dünya Enerji Görünümü 2022 raporuna göre, fosil yakıtlara talep ilk kez durağanlık gösterirken, enerji krizi daha temiz ve daha güvenli bir geleceğe doğru tarihi bir dönüm noktası olabilir.

Fatih Birol: “Dünyanın ilk global enerji krizinin ortasındayız”

IICEC tarafından düzenlenen “Enerji Güvenliği, Temiz Enerji & Finansmanın Rolü” konferansında konuşan IEA Başkanı Fatih Birol, “Dünyanın ilk global enerji krizinin ortasındayız. Bu krizden kısa sürede çıkmamız mümkün gözükmüyor” dedi.

Fatih Birol, üçüncü kez IEA başkanlığına seçildi

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) 23-24 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Bakanlar Toplantısı’nda 2015 yılından beri başkanlık görevini yürüten Fatih Birol yeniden başkanlığa seçildi.

IEA Başkanı Birol: “Dünyada yeni bir enerji sistemi doğuyor”

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı ve IICEC Onursal Başkanı Dr. Fatih Birol, enerjide hızlı bir değişimin başladığını vurgulayarak, “Dünyada yeni bir enerji sistemi doğuyor.” dedi.

“İyileştirme planlarının kalbinde yenilenebilir enerji olsun”

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, ülkelere çağrıda bulunarak koronavirüs krizi sonrası için ekonomik iyileşme planlarının kalbine yenilenebilir enerjiyi yerleştirmelerini istedi.