Ana Sayfa Etiketler Ebrd

Etiket: ebrd

Türkiye ile Fransa arasında yenilenebilir enerji işbirliği artıyor

Fransız - Türk Temiz Enerji Zirvesi (Renewable Journey: French - Turkish Clean Energy Summit), Türkiye ve Fransa arasındaki yenilenebilir enerji alanında artan işbirliğini ve...

Enerjisa’ya elektrikli araç şarjı için 2 milyar liralık finansman

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Enerjisa elektrikli araç şarj istasyonu ve dağıtık enerji üretimi alanında yaklaşık 2 milyar lira finansman anlaşmasına imza attı.

EBRD’den Ford Otosan’a elektrikli araç için 200 milyon euro kredi

EBRD, Ford Otosan’ın tamamen elektrikli ve hibrit elektrikli PHEV araçlar da dahil olmak üzere yeni nesil ticari araç yatırımlarına finansal destek vermek üzere şirkete 200 milyon euro finansman sağlayacak.

EBRD, Galata Wind’e 45 milyon dolar finansman sağladı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), yenilenebilir enerjide kapasiteyi artırmaya yönelik Galata Wind’e 45 milyon ABD Doları destek verdi.

Borusan EnBW Enerji’ye 80 milyon dolar çevreci kredi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD), 80 milyon dolar tutarında kredi sağlayan Borusan EnBW Enerji, "çevreci ve kapsayıcı” nitelikte sağlanan bu krediyle yenilenebilir enerji yatırımlarına yeni bir ivme kazandırmayı hedefliyor.

Enerjisa, EBRD’den 110 milyon dolar yeşil kredi sağladı

Enerjisa Enerji, elektrik şebeke ve teknoloji yatırımları ile operasyonlarında kullanmak üzere, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 7 yıl vadeli 110 milyon dolarlık “kapsayıcı ve yeşil” odaklı kredi anlaşması imzaladı.

Türkiye’ye yeşil projeler için 750 milyon euro finansman

EBRD Başkanı Odile Renaud-Basso, “Bu yıl sonu itibarıyla Türkiye'ye sağladığımız finansman 1,5 milyar euro’yu bulacak, bunun yarısı ise yeşil finansman olacak.” dedi.

Garanti BBVA, yeşile duyarlı sendikasyon kredisini yeniledi

Garanti BBVA Uluslararası Finans Kurumu ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası destekli iki kredi anlaşmasıyla yurt dışı piyasalardan 700 milyon ABD Doları finansman sağladı.

IC İçtaş Enerji, rüzgar ve güneşle büyüyecek

IC İçtaş Enerji Grup Başkanı Korkut Öztürkmen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) 100 milyon dolar finansman sağladıklarını belirterek, "Bu yatırımla, rüzgar ve güneşte en az 200 MW ilave kapasite oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

Akfen Yenilenebilir, EBRD’den 102 milyon dolar kredi sağladı

2020 yılına kadar 1000 MW’lık kurulu güç hedefleyen Akfen Yenilenebilir Enerji, toplam 13 enerji santralinin yapımı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 102 milyon dolarlık kredi sağladı.