Ana Sayfa Etiketler EGD

Etiket: EGD

ÇEVKO söyleşilerinde iklim krizi ve döngüsel ekonomi tartışıldı

2022 yılı ÇEVKO Vakfı Söyleşileri’nin ilki, “Türkiye’de Öncü Sanayi Kuruluşlarının İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Çalışmaları” başlığıyla gerçekleştirildi. Söyleşide, Akçansa ve GCA’nın uygulamaları aktarıldı.

Ayıplı şirketlerin yeni taktiği ‘yeşil badana’ mı?

EGD tarafından düzenlenen ve Dr. Uygar Özesmi tarafından verilen “Sistemik Bakış: Orman Yangınları, İklim Krizi ve Yeşil Yıkama” seminerinde yeşil ekonomi konusunda atılan kimi adımların, sergilenen bazı faaliyetlerin sahte ve toplumu yanıltıcı olduğu vurgulandı.

Birol: “Pandemide yenilenebilir enerji güçlenecek”

IEA Başkanı Fatih Birol, “Pandemi döneminde petrol ve doğalgaz piyasaları sıkıntılı bir dönem geçirirken bu süreçte kendi varlığını güçlendiren tek alan yenilenebilir enerji türleri oldu. Bu etki artarak devam edecek.” dedi.

EGD’den iklim değişikliğine karşı belediyelere çağrı

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD), ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ kapsamında düzenlenen iklim değişikliği toplantısında, belirlenecek belediyelerle daha yaşanılır bir dünya için ortak çalışma önerisinde bulunuldu.

Yenilenebilir Enerjiye Destek Platformu kuruluyor

Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından Sapanca’da düzenlenen toplantıda Düzce’deki sel felaketine göndermeler yapıldı ve iklim değişikliği önlenmezse daha büyük felaketlerin kapıda olduğuna dikkat çekildi.

EGD, küresel ısınma kitabını tanıttı

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) geleneksel olarak düzenlediği Küresel Isınma Kurultayı'ndaki paylaşımları kitaba dönüştürdü. 30 Kasım’da yapılacak 8’inci Küresel Isınma Kurultayı öncesinde tanıtılan kitap, küresel...