Ana Sayfa Etiketler Elektrik depolama

Etiket: elektrik depolama

Akfen 140 MW elektrik depolama için ön lisans aldı 

Akfen Yenilenebilir Enerji, EPDK’dan 4 ilde 140 MW’lık elektrik depolama ve 140 MW’lık elektrik üretim tesisi kurmak için ön lisans aldığını açıkladı.

Elektrik depolamada yerli katkı desteği verilecek

Elektrik Piyasası Kanunu'nun "Üretim Faaliyeti" başlıklı 7. maddesinde, yapılan değişiklikle elektrik depolama yatırımlarında kullanılacak ekipmanlara yerli katkı desteği sağlanması kararlaştırıldı.

Depolamalı rüzgar ve güneş enerjisinde ilk ön lisanslar verildi

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgar ve güneş enerjisi alanında ilk ön lisansların verildiğini, böylece 1,5 milyar dolarlık yatırımın sahaya yansıyacağını söyledi.

Elektrik depolamada yatırım talebi 230 milyar doları aştı

EPDK'den yapılan açıklamaya göre, elektrik depolama yatırımı için tahsis edilecek kapasite 30 bin MW olmasına karşın 40 günlük sürede 164 bin 200 MW kurulu gücünde 2 bin 753 adet başvuru yapıldı.

Elektrik depolamada sona gelindi

Türkiye'de kurulacak tesislerde elektriğin depolanması ve şebekeye entegrasyonunu düzenleyecek mevzuatta sona gelinirken, taslağın bu hafta sektörün görüşüne açılması bekleniyor.

Çinli HT Solar, Türkiye’nin güneşine 1 milyar dolar yatıracak

Çin devlet şirketi HT Solar Enerji Genel Müdürü Robin Xi, “Güneş enerjisi için yapılacak ikinci YEKA ile ilgileniyoruz. 1 milyar dolarlık yatırım hesapladık, bunu gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“Elektriğin depolanması oyunu değiştirecek”

Yeşil Haber - Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın (IRENA) raporuna göre, yenilenebilir enerjiler sadece doğada karbon emisyonunu azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda milyarlarca insanın hayatının her açıdan...