Ana Sayfa Etiketler Emisyon

Etiket: emisyon

Çin, sıfır karbon hedefine tarımda güneş enerjisini kullanarak ulaşacak

Çin, sıfır karbon hedefi için Boao kenti yakınlarındaki Dongyu Adası üzerinde yer alan ve tarım ile fotovoltaik tesisini bir araya getiren projeyi hayata geçirdi.

Shell net sıfır hedefi için enerji verimliliğini artırıyor

2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı hedefleyen Shell, operasyonlarını yürüttüğü tesislerinde, istasyonlarında, ofislerinde enerji verimliliği sağlayan uygulamaları hayat geçiriyor.

“BioLPG yüzde 80 daha az karbon salıyor”

Dünya LPG Birliği’nin “BioLPG, 2050'ye Doğru Yenilenebilir Bir Alternatif” başlıklı raporuna göre, bioLPG üretiminde atık palm yağı, mısır yağı, soya yağı gibi bitkisel temelli yağlar kullanılabiliyor.

IBM 2030 yılına kadar sera gazını sıfıra indirecek

IBM iklim kriziyle mücadele amacıyla 2030 yılına kadar sera gazı emisyonunda sıfıra ulaşacağını duyurdu. Firma bu hedef için enerji verimliliğine ve temiz enerji kullanımına öncelik verecek.

Unilever, İklim ve Doğa Fonu’na 1 milyar euro kaynak aktaracak

Unilever iklim değişikliğiyle mücadele etmek, doğayı korumak ve canlandırmak, gelecek nesiller için kaynakları korumak adına yeni adımlar belirledi. Bu adımları hızlandırmak için yeni İklim ve Doğa Fonu’na 1 milyar euro kaynak aktaracak.

“İyileştirme planlarının kalbinde yenilenebilir enerji olsun”

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, ülkelere çağrıda bulunarak koronavirüs krizi sonrası için ekonomik iyileşme planlarının kalbine yenilenebilir enerjiyi yerleştirmelerini istedi.

Sıfır karbon ekonomisi için hidrojen şart  

İngiltere'de Kuzey Batı Hidrojen İttifakı (NWHA) isimli kuruluş, hidrojen olmaksızın sıfır karbon hedefine ulaşmanın mümkün olmadığını savunarak hükümeti hidrojen projelerine yatırıma çağırdı.

ABD’de rüzgar ve güneşte kurulu güç toplamı 165 GW’ye çıktı

ABD pazarında enerji üretiminde kömür hızla dışlanırken, doğal gaz da dahil temiz enerjinin payı hızlı artış trendinde. 10 yıldan az zamanda rüzgar ve güneş enerjisinin kurulu kapasitesi 4 kat artarak 165 GW’a yaklaştı.

İklim davalarının sayısı bine ulaştı

Dünyada mahkemeye taşınan iklim davaları sayısında büyük artış olduğu belirtiliyor. Mevcut durumda dünyada 1000’in üzerinde iklim değişikliği davası olduğu tahmin ediliyor.

Türk limanları karbon ayak izini azaltıyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü’nün başlattığı ‘’Yeşil Liman / Eko Liman’’ projesiyle Türk limanlarında karbon ayak izi azalıyor.