Ana Sayfa Etiketler Enerji Bakanlığı

Etiket: Enerji Bakanlığı

Yeni 45 güneş enerjisi aday YEKA bölgesi duyuruldu

Türkiye, güneş enerjisi kapasitesini artırmak adına yeni Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) belirliyor. Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA), Türkiye'nin enerji ihtiyaçlarını karşılamak için en uygun...

Enerji Bakanlığı, rüzgar enerjisi için 17 ilde 29 YEKA ilan etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 17 ilde toplam büyüklüğü yaklaşık 1300 kilometrekare olan 29 araziyi rüzgar enerjisine dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) ilan etti.

Enerji Bakanlığı 11 lisanssız RES başvurusunu onayladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin çeşitli illerinde kurulmak üzere toplam 11 lisanssız rüzgar enerjisi santrali (RES) başvurusunu onayladı.

Sivas’ta yeni YEKA alanı belirlendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Sivas Kangal’daki bir sahayı YEKA olarak ilan etti.

Güneş ve rüzgara dayalı YEKA’ların büyüklükleri revize edildi

Enerji Bakanlığı, , Mersin, Niğde, Konya ve Karaman'da rüzgar ve güneş enerjisine dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) olarak ilan ettiği 5 arazinin alan büyüklüklerinde revizyona gitti.

Lisanssız güneşten 4.4 milyar kWh elektrik üretiliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'de lisanssız güneş santrallerinde elektrik üretiminin 2019 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,8 artarak 4 milyar 410 milyon kilovatsaate ulaştığını açıkladı.

YEKA GES 2 yarışması iptal edildi

Viranşehir, Erzin ve Bor GES projelerini kapsayan Güneş Enerjisine Dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma, iptal edildi. 

Lisanssız güneş kurulumu 2016 yılında rekor kırdı

2016 yılında elektrik şebekesine en yüksek katkı 819 MW ile lisanssız güneş enerjisinden geldi. Güneş enerjisi kurulumları önceki yıla göre 2016 yılında yüzde 230...