Ana Sayfa Etiketler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

Etiket: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

Yenilenebilir enerjide yerli teknoloji oranı artıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Güneş enerji sistemlerinde yüzde 75, rüzgar ve biyokütlede yüzde 65, jeotermalde yüzde 55 yerli teknolojiye sahip bir ülke konumuna geldik” dedi.

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası üretime başladı

Başkent OSB’de 400 milyon dolar yatırımla kurulan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası dün yapılan törenle üretime başladı. Türkiye’nin ilk entegre güneş paneli fabrikası olan tesiste panellerin yerlilik oranı yüzde 70’in üzerinde olacak.

Toplam 1000 MW’lik mini YEKA ihaleleri yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in verdiği bilgiye göre, ekim ayında 10 ila 50 MW arasında değişen kapasitelerde toplam 1000 MW’lik mini YEKA ihaleleri gerçekleştirilecek.

Elektriğin yüzde 66’sı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in verdiği bilgiye göre, Türkiye'nin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi bu yılın ilk 5 ayında yüzde 66 olarak gerçekleşti.

Türkiye yenilenebilir enerjide 44 bin 767 MW’ye ulaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2019 sonu itibarıyla elektrik üretiminin yüzde 62'sinin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşılandığını belirterek, yenilenebilir kurulu gücün 44 bin 767 MW’ye ulaştığını söyledi.