Ana Sayfa Etiketler Fotovoltaik

Etiket: fotovoltaik

Devrimsel güneş enerjisi teknolojisi, mikrometrik arka temaslı fotovoltaik hücreler

Kanada ve Fransa'nın işbirliğiyle gelişen mikrometrik güneş hücreleri, güneş enerjisi ve elektronik alanında devrim yaratıyor, geniş bir etki alanı sunuyor.

Çatılarda güneş enerjisi için çatı paneli

Sanayi tesislerinde yaygınlaşan çatı tipi güneş enerjisi santralleri için çok yönlü koruma ve avantajlar sağlayan çatı panelleri piyasaya çıktı.

14. Solarex Fuarı 97 ülkeden 35 bin ziyaretçiyi ağırladı

7-9 Nisan arasında düzenlenen 14. Uluslararası Solarex İstanbul Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 3 gün boyunca 97 ülkeden yaklaşık 35 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Güneş sektörü Korona nedeniyle YEKDEM’in uzatılmasını istedi

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Başkanı Kutay Kaleli, korona virüs salgını nedeniyle piyasada belirsizlik yaşanabileceğini belirterek, YEKDEM’in bitiş tarihinin en az 6 ay uzatılmasını istedi.

IRENA: “Türkiye yenilenebilir enerjide 84 bin istihdama ulaştı”

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) tarafından yayınlanan ''Yenilenebilir Enerji ve İstihdam - Yıllık Değerlendirme 2018'' raporuna göre, Türkiye yenilenebilir enerji sektöründe toplam 84 bin istihdama ulaştı.

Solimpeks, güneş enerjisini tüm Türkiye’ye anlatacak

Solimpeks çatısı altında 2011 yılında kurulan ve Türkiye’nin güneş enerjisi alanında sürekli eğitim veren tek kurumu olan Solimpeks Akademi, bu yıl vereceği eğitimlerle 800...

Türk halkı elektrikli araçlara hazır

Boğaziçi Üniversitesi tarafından elektrikli araçlar konusunda yapılan araştırmaya göre, bilgi sahibi olsun veya olmasın, araştırmaya katılanların çoğu elektrikli araç satın almayı istiyor.

Güneş modül fabrikasının temeli atılıyor

Geçtiğimiz martta yapılan Türkiye’nin ilk güneş enerjisi ihalesini kazanan Hanwha-Kalyon Girişim Grubu, 500 MW'lik PV modül fabrikasının temelini atıyor.

Karapınar’da 1000 MW’lik güneş ihalesi

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) kapsamında Konya, Karapınar’da planlanan 1000 MW’lik güneş enerjisi yatırımı için ihalenin bugün yapılması bekleniyor. Yarışma YEKA alanı olarak belirlenmiş...