Ana Sayfa Etiketler Gensed

Etiket: Gensed

35 bin megavatlık lisanssız güneş enerjisi proje başvurusu

Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Semineri'nde EPDK Başkan Yardımcısı Hacı Ali Ulutaş, 35 bin lisanssız güneş enerjisi başvurusunun gerçekleştiğini açıkladı.

Ankara’da ücretsiz güneş enerjisi ve enerji depolama semineri

GENSED ve ASO işbirliği ile Ankara'da düzenlenen ücretsiz seminerde güneş enerjisi ve enerji depolama teknolojilerinin son gelişmeleri ele alınacak.

Solar Storage NX Fuarı’nda 2 milyar dolar iş hacmi bekleniyor

Dünya enerji liderlerini İstanbul’da buluşturmayı hedefleyen Solar+Storage NX Fuarı’nın sektör için yaklaşık 2 milyar dolar iş hacmi yaratması bekleniyor.

Yenilenebilir enerji sektörünün büyük buluşması gün sayıyor

Yenilenebilir enerji sektörü, 31 Ağustos-2 Eylül 2023 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Solar+Storage NX ve Next Generation Mobility zirvesine odaklandı.

Yeşil tahvilden gelen kaynak yeşil finansmana aktarılmalı

Sürdürülebilir Finans Danışmanı Seyran Hatipoğlu, Türkiye’nin yakın zamanda gerçekleştirdiği yeşil tahvil ihracının çok olumlu şekilde sonuçlandığını belirterek, “Yeşil tahvillerden gelen kaynaklar hibe ve teşvikler yolu ile yeşil finansman çalışmalarına aktarılmalı” dedi.

Türkiye 53 bin MW güneş, 30 bin MW rüzgar enerjisi hedefliyor

GENSED Başkanı Halil Demirdağ 2035 Ulusal Enerji Planı’na göre, GES kurulu gücünün 53.000 MWe, RES Kurulu gücünün ise 30.000 MWe olmasının hedeflendiğine dikkat çekti.

GENSED: “Lisanssız yatırımların kapsamı genişleyecek”

GENSED, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin, lisanssız yatırımların kapsamını genişleteceğini ve yatırım süreçlerini hızlandıracağını bildirdi.

Yenilenebilir enerji sektörü depremzedeler için seferber oldu

Yenilenebilir enerji sektör kuruluşları; GÜYAD, TÜREB, GÜNDER  ve GENSED 10 ilde depremzedelere hem maddi hem de teknik insan gücü ile destek olmak için seferber oldu.

Farklı bölgelerdeki lisanssız başvuruları ertelendi

Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği değişikliği ile üretim ve tüketim noktaları farklı olacak yeni yatırımların başvuru tarihleri değiştirildi.

GENSED ikinci enerji depolama etkinliğini düzenledi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen GENSED'in başvuru sahibi olduğu Green Solar Network Projesi kapanış töreni ve “Enerji Depolama Sohbetleri” toplantısı 20 Aralık 2022 tarihinde...