Ana Sayfa Etiketler Günder

Etiket: Günder

Güneş enerjisi sektöründe firma sayısı bini geçti

Güneş enerjisi sektöründe panel, inverter ve kablo üretimi, işletme ve bakım şirketleri, enerji yönetimi, enerji depolama çözümleri gibi alanlarda toplam 1.000 firma faaliyet gösteriyor.  

Yenilenebilir enerji sektörü depremzedeler için seferber oldu

Yenilenebilir enerji sektör kuruluşları; GÜYAD, TÜREB, GÜNDER  ve GENSED 10 ilde depremzedelere hem maddi hem de teknik insan gücü ile destek olmak için seferber oldu.

Lisanssız GES Ulusal Çalıştayı düzenlendi

EMO Ankara Şubesi tarafından EPDK ve Gazi Üniversitesi destekleriyle düzenlenen "Lisanssız Güneş Enerji Santralleri Ulusal Çalıştayı" Global Enerji Derneği-EIF sponsorluğunda gerçekleşti.

Yenilenebilir enerjide 5 yılda 35 GW artış sağlanabilir

Yenilenebilir enerji sektör temsilcileriyle biraraya gelen IEA Başkanı Fatih Birol, yenilenebilir enerji alanında Türkiye’ye dair tahminlerin teşvik edici olduğunu belirterek, “Böyle devam edilirse 5 yılda 35 GW’lık artış sağlanabilir” dedi.

Güneş mini YEKA yarışmalarında 260 MW tahsis edildi

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) Güneş Enerjisi Santralleri-3 yarışmalarında 4 günde 12 şirkete toplam 260 MW kapasite tahsis edildi. Yarışmalarda en düşük teklif kWh başına 18,5 kuruşla 10 MW kapasiteli Antalya-3 bölgesi için geldi.

Güneş sektörü için sertifikalı işgücü yetiştirilecek

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar Sektörel...

GÜNDER’den online güneş enerjisi eğitimi

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER, online güneş enerjisi eğitimi verecek. 29 Mayıs 2020 Cuma günü Zoom uygulaması üzerinden verilecek olan eğitim programı...

Enerji sektörü sanayiciye karşı YEKDEM’i savundu

Yenilenebilir enerji alanındaki 6 dernek başkanının yanı sıra Elektrik Üreticileri Derneği ve Enerji Ticaret Derneği “YEKDEM iyi ki var” başlığıyla yaptıkları ortak açıklamayla sanayicilerin YEKDEM tarifesiyle ilgili şikayetlerine yanıt verdi.

Koronavirüs 700 milyon dolarlık güneş yatırımını riske soktu

Türkiye güneş enerjisi sektörü koronavirüs krizi nedeniyle ön lisansı alınmış inşaatı devam eden 700 milyon dolarlık güneş projesi için YEKDEM süresinin 8-12 ay arasında uzatılmasını talep ediyor.

Rüzgar ve güneş sektörlerinden destek çağrısı

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) ve Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına destek çağrısı yaptı.