Ana Sayfa Etiketler Güneş paneli

Etiket: güneş paneli

Eksim Enerji, Kalyon PV’den 187,5 MW güneş paneli alacak

Eksim Enerji Viranşehir GES projesinin solar panellerinin tedariki için Kalyon PV ile anlaştı. Toplam 187,5 MW kurulu güce sahip projede 352 bin 112 adet yerli güneş paneli kullanılacak.

GTC, Hindistan’a yerli güneş paneli ihraç edecek

Adıyaman’da 2013 kurulan ve geçtiğimiz günlerde Niğde’de hücre fabrikasını açan güneş paneli üreticisi GTC, ilk ihracatını bu yıl içinde Hindistan’a yapmaya hazırlanıyor.

Duru Bulgur enerjisinin yüzde 30’unu güneşten üretecek

Duru Bulgur, Karaman’daki üretim tesislerinin çatılarına 10 milyon liralık yatırımla kurduğu 8 bin panelle yıllık enerji ihtiyacının yüzde 30’unu karşılayacak.

HT Solar 2021 yılında 1 GW ihracat hedefliyor

İstanbul’da Tuzla OSB’de güneş paneli üretimi yapan Çin devlet şirketi HT-SAAE’ye bağlı bir kuruluş olan HT Solar, bu yıl Türkiye için pazar payını yüzde 60’a çıkarmayı ve 1 GW ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Güneş paneli üretiminde kafein mucizesi

Amerika Kaliforniya Üniversitesi ile Solargiga Enerji tarafından yapılan araştırmaya göre, güneş hücrelerinde hammadde olarak perovskit yerine kafein kullanıldığında panellerin verimliliği artarken maliyetinin de ucuzladığı görüldü.

CW Enerji Lübnan’a güneş paneli satacak

Antalya Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren güneş paneli üreticisi CW Enerji'nin Lübnan’a güneş paneli ve güneş enerji ekipmanı ihraç edeceği bildirildi.

Smart Energy: “Güneş enerjisinde yeni kapasiteler açılmalı”

Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, Türkiye'nin güneş enerjisinde kurulu gücünün 4 bin 700 MW’a çıktığını belirterek, “Bu başarının sürmesi için kapasite artışı gerekli, bunun için de yatırımcı desteklenmeli” dedi.

Antalya’ya 165 milyon liralık güneş paneli yatırımı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde güneş paneli üretimi yapan CW Enerji, 165 milyon lira yeni yatırımla yıllık 450 MW olan üretim kapasitesini yüzde 30 artırarak 750 MW’ye çıkardı.

Güneş paneli üretimine süper teşvik!

Atayurt İnşaat tarafından Malatya’da yapılacak güneş paneli üretim yatırımı KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, KDV iadesi, kurumlar vergisi indirimi, gelir vergisi stopajı desteği, nitelikli personel desteği, faiz desteği gibi yardımlardan yararlanacak.

Suoz Enerji hücre üretimini Türkiye’ye taşıyacak

Yunanistan’da güneş paneli hücre üretimi yapan Piritium ve Silcio fabrikalarını satın alan Suoz Enerji, üretim hattını Türkiye’ye taşıyarak ilk yerli hücre üretimini yapmaya hazırlanıyor.