Ana Sayfa Etiketler Ihale

Etiket: ihale

Avrupa için yeşil hidrojen pazarının başlangıcı

Portekiz, ulusal gaz şebekesine yeşil hidrojen satma hakkı için yakın zamanda öncü bir ihale başlatacak. Portekiz, yeşil hidrojenin ulusal gaz şebekesine enjekte edilmesi için satma...

Almanya bu yıl 8,8 GW deniz üstü rüzgar ihalesi yapacak

Kuzey Denizi ve Baltık Denizi’nde 7 GW deniz üstü rüzgar enerjisi tahsisi yapan Almanya, 2023 yılında toplam 8,8 GW deniz üstü rüzgar enerjisi yatırımı planlıyor.

Her yıl 3’er bin MW rüzgar ve güneş enerjisi ihale edilmeli

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı İbrahim Erden, Türkiye'nin 3 ila 5 yıl boyunca her yıl 3'er bin MW rüzgar ve güneş enerjisi kapasitesini ihale etmesi gerektiğini söyledi.

Akköprü HES ihalesini Aydem kazandı

Özelleştirme İdaresi Dairesi Başkanlığı tarafından Akköprü Hidroelektrik Santrali’nin satışı için yapılan ihaleyi 605 milyon lira teklifle Aydem Yenilenebilir Enerji kazandı.

YEKA ihalelerinde TL’ye geçiliyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen kanun teklifinde, bundan sonraki YEKA yarışmalarının TL olarak yapılabilmesi, bunun sonucu olarak da yarışma şartnamesinde ilan etmek üzere bir eskalasyon belirlenmesi önerisi yer aldı.

“Doğudan batıya mini YEKA güneş santralleri geliyor”

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, “Daha küçük ölçekte doğudan batıya güneş potansiyelinin yüksek olduğu illerde 40'ar 50'şer megavatlık mini YEKA GES'leri planlıyoruz. Onun da önümüzdeki günlerde takvimini açıklayacağız” dedi.

YEKA 2 rüzgar ihalesini Enercon ve Enerjisa kazandı  

4 farklı bölge için yapılan YEKA 2 rüzgar ihalesinde Muğla ve Balıkesir bölgesini Enercon, Aydın ve Çanakkale bölgesini ise Enerjisa kazandı.

Yunanistan 600 MW’lık yenilenebilir ihalesi düzenleyecek

Yunanistan temmuz ayında 300 MW’lık güneş enerjisi ve 300 MW’lık rüzgar enerji ihalesi düzenleyecek. İhalenin ölçek olarak 20 MW’ye kadar güneş santralleri ve 50 MW’ın altında rüzgar enerjisi projelerinden oluşacağı bildirildi.

Rüzgar YEKA-2 ihalesine 9 şirket başvurdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın toplam 1000 megavat kapasiteli dört farklı bölge için yapacağı Rüzgar YEKA-2 ihalesine 9 şirket başvuruda bulundu.

Suoz Enerji Niğde Bor’un güneşine talip

Suoz Enerji Grup Üst Yöneticisi Berk Uçuran Çiller, "Türkiye'yi yenilenebilir enerji teknolojilerinin üretim üssü haline getirecek YEKA GES-2 ihalesi için gün sayıyoruz” dedi.