Ana Sayfa Etiketler IRENA

Etiket: IRENA

COP28 Başkanlığı, 2030’a kadar yenilenebilir enerji kapasitesini üçe katlamayı öneriyor

COP28 Başkanlığı, global ısınmayı 1,5°C altında tutmak için yenilenebilir enerji kapasitesinin 2030'a kadar üçe katlanmasını öneriyor.

Küresel ekonomiyi fosil yakıt krizinden temiz enerji kurtardı

IRENA raporuna göre, fosil yakıt maliyetlerindeki artış yenilenebilir enerjiye rekabet avantajı sağlarken, küresel enerji sektörünün yakıt tasarrufu 520 milyar dolar oldu.

Küresel hidrojen üretiminin yüzde 94’ü temiz enerjiden sağlanacak

IRENA’nın 2050 senaryosuna göre, küresel hidrojen üretimi yüzde 94 oranında yenilenebilir kaynaklardan elde edilecek ve toplam enerji tüketiminin yüzde 14’ünü karşılayacak.

Küresel ısınma hedefi için her yıl 1000 GW yeni temiz enerji...

IRENA'ya göre, küresel ısınma hedefinin tutması için 2030'a kadar her yıl 1000 GW seviyesinde yenilenebilir enerji kurulumunun yapılması gerekiyor.

Jeotermal enerji dünyada Türkiye sayesinde büyüyor

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı – IRENA, jeotermal piyasasının son yıllarda büyümesinin Türkiye, ABD, Endonezya ve Kenya’daki kapasite artışları sayesinde olduğunu bildirdi.

Enerji dönüşümü için düşük maliyetli finansmana ihtiyaç var

IRENA ve G20 dönem başkanı Hindistan işbirliğiyle hazırlanan raporda, küresel enerji dönüşümünün hızlandırılması için düşük maliyetli finansman imkanlarının artırılması gerektiğine dikkat çekildi.  

Enerji dönüşümünün 2030 yılına kadar maliyeti 35 trilyon dolar

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’na (IRENA) göre, küresel enerji dönüşümüyle ilgili yeterli ilerleme sağlanamaması 1,5 derecelik iklim hedefini riske sokuyor.    

Küresel yenilenebilir enerji kurulu gücü 3 bin 372 GW’ye çıktı

IRENA istatistiklerine göre, 2022 yılı sonunda küresel yenilenebilir enerji kurulu gücü yüzde 9,6 artarak 3 bin 372 GW’ye çıktı. Toplam kapasite artışının ise yüzde 83'ü yenilenebilir kaynaklardan oluştu.

Elektriğin yüzde 90’ı yenilenebilir enerjiden karşılanabilir

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı'nın (IRENA) "1,5 derece" senaryosuna göre, 2050'de tüketilen elektriğin yüzde 90'ı yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanabilir.

Kadınlar en çok güneş enerjisi sektöründe çalışıyor

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) tarafından hazırlanan Solar Fotovoltaik Cinsiyet Perspektifi raporuna göre, güneş enerjisi sektöründe yüzde 40 ve rüzgar enerjisi sektöründe yüzde 21 kadın istihdamı bulunuyor.