Ana Sayfa Etiketler Istihdam

Etiket: istihdam

Borusan EnBW’den kız öğrencilere istihdam desteği

Borusan EnBW Enerji, Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde okuyan kız öğrencilerin yenilenebilir enerji sektöründe istihdamını desteklemek için proje yürütüyor.

Rüzgar enerjisi toplam kurulu gücün yüzde 10’una ulaştı

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 10 bin MW’yi aşarak toplam elektrik kurulu gücünün yüzde 10’una ulaştı. Sektörde faaliyet gösteren şirket sayısı 3 bin 580’e, toplam istihdam ise 25 bin kişiye ulaştı.

Suriyeli mülteciler yenilenebilir sektöründe istihdam edilecek

UNDP ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında açılan yenilenebilir enerji laboratuvarları ağıyla Suriyeli ve ev sahibi toplulukların iş imkanlarına erişiminin artırılması hedefleniyor.

Suriyeli göçmenlerin istihdamı için yenilenebilir enerji projesi

UNDP Türkiye tarafından yürütülen projeyle Bursa, Kocaeli, Konya, Mersin ve Hatay illerinde yaşayan 500 Suriyeli göçmenin yenilenebilir enerji sektöründeki mevcut iş imkanlarına erişiminin artırılması hedefleniyor.

GE Yenilenebilir Enerji, Türkiye’de 300 kişiyi işe alacak

GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde bulunan LM Wind Power, dünya genelinde artan rüzgâr enerjisi talebine cevap vermek için Türkiye'deki rüzgâr türbin kanadı fabrikasında 300 kişilik ek istihdam oluşturmayı hedefliyor.

ABD güneş sektöründe yavaşlama var

Güneş enerjisi sektörünün en gelişmiş olduğu ülke ABD’de sektörün istihdam ettiği çalışan sayısı 2017 yılına göre 8 bin kişi azalarak 242 bin 343 kişiye düştü. 

Yenilenebilirde 2050 hedefi 52 trilyon dolar gelir

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı'na göre, 2050 yılına kadar yenilenebilir enerji sayesinde 40 milyon istihdam ve toplam 52 trilyon dolarlık gelir elde edilecek.