Ana Sayfa Etiketler Jeotermal

Etiket: jeotermal

JES’lerin çevreciliğini bal arılarıyla ispatlamaya çalıştı

Aydın'ın Kuyucak İlçesine bağlı Pamukören'de bulunan Çelikler Jeotermal Sahası'na son dönemde artan olumsuz iddiaları çürütmek için çevreye duyarlılığı ile bilinen bal arıları ve kanatlı kümes hayvanlan konuşlandırıldı.

İklim krizine çözüm temiz enerji

Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, dünyanın karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan birinin iklim krizi olduğuna dikkat çekerek, ülkemizin iklim krizine karşı önceliğinin temiz enerjiye geçişi hızlandırmak olması gerektiğini söyledi.

Jeotermalde Türk-Alman işbirliği anlaşması

Türkiye-Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) 1. Dönem Toplantısı kapsamında Jeotermal Santral Yatırımcıları Derneği ile Alman Federal Jeotermal Derneği arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Güriş’in 2020 yenilenebilir enerji hedefi 2 bin MW

Güriş Holding yenilenebilir enerjide 481 MW rüzgar, 185 MW jeotermal ve 104 MW hidroelektrik santraliyle toplam 771 MW’ye ulaşırken, 2020 yılına kadar kapasitesini 2 bin MW’ye çıkarmayı hedefliyor.

Zorlu Enerji’nin jeotermalde hedefi sıfır emisyon

Zorlu Enerji, Avrupa Birliği tarafından Horizon 2020 Programı kapsamında yürütülen Jeotermal Gaz Emisyonlarının Kontrolü Projesi’nin ortakları arasında yer aldı.

Jeotermalde 2023 hedefi 4 bin MW’ye yükseldi

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Oğuz Can, Türkiye'nin jeotermal enerjide dünyada dördüncü olduğunu belirterek, “2023 hedefinin katlanarak 4 bin MW civarına revize edildiğini görüyoruz” dedi.

KPMG: “Artan enerji tüketimini yenilenebilir karşılıyor”

KPMG Türkiye tarafından yayınlanan Enerji Sektörel Bakış 2018 raporuna göre, hızla artan enerji tüketimine yanıt olarak yenilenebilir enerji yükseliyor.

Kırşehir’de 2 jeotermal saha ihale edilecek

Kırşehir'in Merkez ve Mucur ilçesindeki 2 jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihale edilecek. Konuya ilişkin ilan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.  Buna göre, Kırşehir Merkez...

8 jeotermal alanı için teklif süreci başladı

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünce (MTA), yapılan arama çalışmaları sonucunda bulunan 8 ruhsatlı jeotermal alanının kapalı zarf içinde teklif alınarak ve görüşmeler yaparak...

Jeotermalde kurulu güç 848 MW’ye çıktı

JESDER (Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği) Jeotermalin önemi ve kullanımı, jeotermalin çevreye etkileri gibi konularda halkı bilinçlendirme toplantılarına başlıyor. “Jeotermal İle Yaşamak” konulu halkı...