Ana Sayfa Etiketler Kalyon Enerji

Etiket: Kalyon Enerji

TRT World’de ‘Seeds of Change’: Kalyon Karapınar GES’in başarısı

Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanındaki gururu, Konya'da bulunan Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali (GES), iklim değişikliği temalı 'Seeds of Change' belgeselinde küresel bir vitrin kazandı. Bu...

Kalyon Enerji, Dünya Sürdürülebilirlik Kongresi’nde

Amsterdam'da gerçekleşen Dünya Sürdürülebilirlik Kongresi 2023'te Türkiye'yi Kalyon Enerji temsil etti. Şirket, sürdürülebilirlikte ileri adımlarını ve Karapınar'daki yenilikçi Otlatma Projesi'ni tanıttı. Amsterdam'da düzenlenen World Sustainability...

Kalyon Enerji, Enercon’dan 64 adet rüzgar türbini tedarik edecek

Kalyon Enerji, YEKA RES-3 projesi kapsamında 260 MW’lık yeni bir iş birliğine imza attı. Anlaşmayla Enercon, Kalyon Enerji’nin Türkiye’deki rüzgar santral projeleri için 64 adet türbini kuracak.  

Karapınar güneş enerjisi santrali tamamlandı

YEKA GES -1 kapsamında Kalyon Enerji tarafından Karapınar’da inşa edilen 1350 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali geçtiğimiz mart ayında tamamlanarak tam kapasite üretime başladı.

YEKA RES-3 yarışmaları sonuçlandı

Rüzgar enerjisinde 20 bölgede 850 MW kapasite hakkı için gerçekleştirilen YEKA RES-3 yarışmaları sonuçlandı. 850 MW kapasite hakkı 8 katılımcı şirket tarafından kullanılacak. 

Kalyon: “Karapınar GES 2 milyon ton karbon salımını önleyecek”

Kalyon Enerji İcra Kurulu Üyesi Dr. Murtaza Ata, “Karapınar GES, 2022 sonunda tam kapasiteye ulaştığında 2 milyon ton karbon emisyonunu önleyecek ve 2 milyon haneye temiz elektrik sağlayacak.  

Karapınar GES’in ünitelerini GE Yenilenebilir Enerji temin edecek

GE Yenilenebilir Enerji, Kalyon tarafından Karapınar Faz II-A için 270 MW’lık ve Karapınar Faz II-B için 810 MW’lık güneş enerjisi santralleri için FLEXINVERTER üniteleri temin etmek üzere seçildi.   GE Yenilenebilir Enerji, Kalyon tarafından Karapınar Faz II-A için 270 MW’lık ve Karapınar Faz II-B için 810 MW’lık güneş enerjisi santralleri için FLEXINVERTER üniteleri temin etmek üzere seçildi.

Kalyon Enerji ilk yerli ingotu üretti

400 milyon dolar yatırım ile kurulan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası’nda, güneş paneli üretiminin ilk aşaması olan ilk yerli ingot üretildi. Fabrikada ağustosta üretime başlanması bekleniyor.

Kalyon, yerli panel üretimi için Çinli CETC ile anlaştı

Kalyon Enerji, ihalesi 2017 yılında yapılan ve Karapınar’da kurulması planlanan 1000 MW’lık YEKA GES-1 projesi kapsamında Ankara OSB’de yıllık 500 MW üretim kapasitesine sahip entegre panel üretim fabrikası kurmak için Çinli CETC ile anlaşma imzaladı.

Dev ihaleyi Kalyon Enerji-Hanwa grubu kazandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda yapılan Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinde bulunan ve 1000 MW kapasite tahsisli Karapınar YEKA-1 GES açık eksiltme ihalesine, 4...