Ana Sayfa Etiketler Karapınar GES

Etiket: Karapınar GES

Kalyon Enerji, Dünya Sürdürülebilirlik Kongresi’nde

Amsterdam'da gerçekleşen Dünya Sürdürülebilirlik Kongresi 2023'te Türkiye'yi Kalyon Enerji temsil etti. Şirket, sürdürülebilirlikte ileri adımlarını ve Karapınar'daki yenilikçi Otlatma Projesi'ni tanıttı. Amsterdam'da düzenlenen World Sustainability...

Kalyon: “Karapınar GES 2 milyon ton karbon salımını önleyecek”

Kalyon Enerji İcra Kurulu Üyesi Dr. Murtaza Ata, “Karapınar GES, 2022 sonunda tam kapasiteye ulaştığında 2 milyon ton karbon emisyonunu önleyecek ve 2 milyon haneye temiz elektrik sağlayacak.  

Karapınar GES projesine 291 milyon dolar kredi

GE ve Birleşik Krallık İhracat Kredisi Ajansı UK Export Finance,   Kalyon Enerji'nin Konya-Karapınar ilçesindeki 1.35 GW'lık Karapınar güneş enerjisi projesinin finansmanı için anlaşmaya vardı.

Karapınar GES’in ünitelerini GE Yenilenebilir Enerji temin edecek

GE Yenilenebilir Enerji, Kalyon tarafından Karapınar Faz II-A için 270 MW’lık ve Karapınar Faz II-B için 810 MW’lık güneş enerjisi santralleri için FLEXINVERTER üniteleri temin etmek üzere seçildi.   GE Yenilenebilir Enerji, Kalyon tarafından Karapınar Faz II-A için 270 MW’lık ve Karapınar Faz II-B için 810 MW’lık güneş enerjisi santralleri için FLEXINVERTER üniteleri temin etmek üzere seçildi.

Karapınar GES 2022’de devreye girecek

Tamamlandığında 1000 MW kapasiteye sahip olması planlanan Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nin (YEKA GES-1) ilk fazı tamamlanırken, santral sahasında  SCADA Merkezi’nin de temeli atıldı.

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası’nda kapasite 1000 MW’ye çıkacak

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Ankara OSB’de bulunan hücre ve güneş paneli fabrikasındaki üretim kapasitesini 1000 MW’ye çıkaracaklarını söyledi.

Karapınar GES’te 4 MW’lik bölüm devreye alındı

Kalyon Enerji tarafından YEKA GES – 1 projesi kapsamında Karapınar’da yapımına başlanan toplam 1000 MW kapasiteli güneş enerjisi santralinin 4 MW’lik bölümü devreye alınarak şebekeye elektrik vermesi sağlandı.

Karapınar GES için lisans verildi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesi kapsamında yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla kurulacak Karapınar Güneş Enerjisi Santrali'ne lisans verdi.

Türkiye’nin ilk entegre güneş paneli üretim fabrikası açılıyor

Kalyon Holding tarafından Başkent OSB’de inşa edilen tam entegre güneş paneli fabrikası ağustos ayında açılıyor. Yaklaşık 400 milyon dolar yatırımla kurulan tesis ilk etapta yıllık 500 MW üretim kapasitesine sahip olacak.