Ana Sayfa Etiketler Karbon nötr

Etiket: karbon nötr

Borusan Holding, 2030’da karbon nötr olmayı hedefliyor

Yenilenebilir enerji kurulu gücü 728 MW’ye ulaşan Borusan Holding, 2030 yılına kadar karbon nötr olmayı hedefliyor.

Henkel, İstanbul Tuzla’daki fabrikasını karbon nötr hale getirdi

Henkel'in İstanbul Tuzla’daki yapıştırıcı teknolojileri fabrikası Hindistan, Orta Doğu ve Afrika (IMEA) bölgesinde karbon nötr iki Henkel tesisinden biri oldu.  

EBRD’den Ford Otosan’a elektrikli araç için 200 milyon euro kredi

EBRD, Ford Otosan’ın tamamen elektrikli ve hibrit elektrikli PHEV araçlar da dahil olmak üzere yeni nesil ticari araç yatırımlarına finansal destek vermek üzere şirkete 200 milyon euro finansman sağlayacak.

Enerji krizi kömüre talebi artırdı

Europe Active sitesine göre küresel enerji krizi, 2050 yılına kadar karbon salımının sıfıra düşürülmesi başta olmak üzere Paris İklim Zirvesi'nde belirlenen hedeflerin gerçekleşmesini riske sokarken çevreyi en çok kirleten enerji kaynağı olan kömüre talebi de artırdı.

Türkiye’deki bankaların iklim karnesi açıklandı

İklim İçin 350 Derneği, Türkiye’deki bankaların iklim değişikliğine yaklaşımını mercek altına aldı. Bankalara başta kömür olmak üzere fosil yakıtlı yatırımlara finansman sağlamamaları çağrısı yapıldı.

Enerjisa 5 yılda 5 bin MW kurulu güç hedefliyor

22 santralde, 5 farklı teknolojiyle üretim yapan ve 5 yıllık vizyonunu paylaşan Enerjisa Üretim, sadece yenilenebilir enerjiye yapacağı yatırımlarla 5 bin MW toplam kurulu güç hedefliyor.

Bosch iklim nötr teknolojiye 3 milyar euro yatırım yapacak

Bosch tarafından küresel ısınmanın azaltılması için elektrifikasyon ve hidrojen gibi iklim nötr teknolojilere 3 yıl içinde 3 milyar Avro'luk yatırım yapılacağı açıklandı.

Borusan Holding 2030 yılına kadar karbon nötr olmayı hedefliyor

Sürdürülebilir büyümeyi esas alan Borusan Holding, 2030 yılına kadar karbon nötr olmaya hedefliyor. Grup enerji dahil gelecek üç yılda tüm faaliyet alanlarında 12 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor.

Küresel ısınma ülkelerin milli gelirlerini eritecek

Boğaziçi Zirvesi'nde konuşan Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, “Küresel ısınma bu hızda devam ederse 2100 yılında ülkelerin gayri safi yurt içi hasılaları ortalama yüzde 25 oranında eriyecek.” dedi.

Galata Wind ile Doğan Holding kendi enerjisini üretecek

Galata Wind Enerji’nin iştiraki Sunflower, Doğan Holding genel merkezinin çatısına, 99kWp’lık GES sistemi kurdu. GES sistemiyle Doğan Holding, yılda 120 MWh enerji tasarrufu sağlayacak.