Ana Sayfa Etiketler Kovid-19

Etiket: Kovid-19

Küresel ısınma yıllık 2 milyar ton emisyon azaltarak önlenebilir

Uluslararası bir araştırmada küresel ısınmayı 1.5-2 dereceyle sınırlandırmak için emisyonların her yıl yaklaşık 2 milyar ton azaltılması gerektiği tespit edildi.

IEA: “Sıfır emisyon için temiz enerjiye geçilmeli”

IEA'nın 800 ayrı teknolojiyi inceleyerek hazırladığı Enerji Teknolojisi Perspektifleri 2020 Raporu'na göre, 2070'e kadar net sıfır emisyon hedeflerinin gerçekleştirilmesi için temiz enerji kaynaklarına geçişin sağlanması gerekiyor.

Kovid-19 sonrası için ‘yeşil yol’ haritası

Uluslararası Enerji Ajansı ve IMF iş birliğiyle hazırlanan Dünya Enerji Görünümü Sürdürülebilir Kalkınma Özel Raporu'nda hükümetlerin Kovid-19 krizini sürdürülebilir bir şekilde atlatabilmeleri için 3 trilyon dolarlık bir yol haritası çizildi.

Kovid-19 küresel enerji yatırımlarını yüzde 20 düşürecek

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) Dünya Enerji Yatırımları 2020 raporuna göre, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle küresel enerji yatırımları yüzde 20 oranında tarihi bir düşüş yaşayacak.

“Salgınla mücadele iklim değişikliği kriterlerini gözetecek”

IRENA tarafından yayınlanan “Küresel Yenilenebilir Enerji Görünümü: Enerji Dönüşümü 2050” raporuna göre, koronavirüs salgınıyla mücadele için açıklanan ekonomik destek paketlerinin Paris Anlaşması kriterlerine uygun olması bekleniyor.

TÜREB: “YEKDEM uzatılmazsa 1,5 milyar euro’luk yatırım tehlikede”

TÜREB Başkanı Hakan Yıldırım, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) süresinin uzatılmasını beklediklerini belirterek, aksi halde yaklaşık 1,5 milyar euro’luk yatırımın tehlikeye gireceğini söyledi.

EPDK’den ‘mücbir sebep’ kararı

Kovid-19 salgınının, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'nin 35. Maddesi ile Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği'nin 19.maddesi kapsamında "mücbir sebep" olarak kabul edilmesine karar verildi.