Ana Sayfa Etiketler Kutay Kaleli

Etiket: Kutay Kaleli

Lisanssız GES Ulusal Çalıştayı düzenlendi

EMO Ankara Şubesi tarafından EPDK ve Gazi Üniversitesi destekleriyle düzenlenen "Lisanssız Güneş Enerji Santralleri Ulusal Çalıştayı" Global Enerji Derneği-EIF sponsorluğunda gerçekleşti.

Koronavirüs 700 milyon dolarlık güneş yatırımını riske soktu

Türkiye güneş enerjisi sektörü koronavirüs krizi nedeniyle ön lisansı alınmış inşaatı devam eden 700 milyon dolarlık güneş projesi için YEKDEM süresinin 8-12 ay arasında uzatılmasını talep ediyor.

Güneş sektörü Korona nedeniyle YEKDEM’in uzatılmasını istedi

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Başkanı Kutay Kaleli, korona virüs salgını nedeniyle piyasada belirsizlik yaşanabileceğini belirterek, YEKDEM’in bitiş tarihinin en az 6 ay uzatılmasını istedi.

“İkinci YEKA ihalesinde fabrika şartı çıkartıldı”

GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli, ikinci güneş YEKA ihalesinde fabrika kurma şartı ve uzun dönemli Ar-Ge zorunluluklarının çıkartıldığını belirterek,  ihalede kWh başına 5 dolar cent’in altında bir fiyat beklediklerini söyledi.

Çatı üstü güneş enerjisine EDAŞ müjdesi

Güneş enerjisinde 10 kW ve altı Çatı ve Cephe Uygulamalı Güneş Elektrik Üretim Tesisleri’nin kurulumunun kolaylaştırılması için başvurular artık tercihe göre, TEDAŞ'a ya da bölgedeki EDAŞ'a yapılabilecek.

“Yerli panel üretimine hız verilmeli”

GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli ticaret savaşlarının esiri olmamak adına “Milli ve Yerli Enerji ve Milli Ürün” politikalarının sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Güneş enerjisinde kurulu güç 4 bin MW’yi aştı

GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli tarafından paylaşılan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin güneş enerjisine dayalı elektrik üretim kapasitesi mart sonu itibariyle 4.061 MW'ye ulaştı.

Güneş enerjisinde 3.421 MW kapasiteye ulaşıldı

GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli, güneş enerjisinin 2015’den itibaren ivme kazandığına dikkat çekerek, 2018 yılı Ocak ayı itibariyle toplamda 3.421 MW’lik kurulu güce erişildiğini söyledi.

GÜNDER: “Güneş paneli fiyatları düşecek, yatırımcı korkmasın”

GÜNDER Başkanı Kaleli, 2018'de güneş paneli fiyatlarında ciddi düşüş olacağını belirterek, “Yatırımdan korkmayın.Türkiye'de ciddi bir değişim olacak” dedi.

GÜNDER’in yeni başkanı Kutay Kaleli oldu

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu-Türkiye Bölümü (GÜNDER) 14. Genel Kurulu’nda seçilen yeni yönetim kurulu, görev dağılımını yaptı. Yönetim Kurulu Başkanlığına Istrich’ten Kutay Kaleli seçildi. Başkan...