Ana Sayfa Etiketler Mini YEKA

Etiket: mini YEKA

YEKA GES- 3 yarışmaları tamamlandı

Türkiye’nin 36 ilinde 1000 MW kapasiteli toplam 74 yarışmayı kapsayan YEKA GES-3 yarışmaları tamamlandı. Yarışmaların son gününde 11 şirkete 10, 15 ve 20 MW kapasiteli toplam 210 MW güneş enerjisi kapasite tahsisi yapıldı. 

Rüzgar enerjisinde 2 bin MW’lik mini YEKA planlanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Tancan, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmalarını, rüzgar enerjisinde de yapmayı düşündüklerini belirterek, “Bu alanda 2 bin MW’lik yarışma ilan etmeyi planlıyoruz” dedi.

Mini YEKA güneş enerjisi için 9 bin 440 MW başvuru geldi

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) modeli kapsamında mini YEKA GES-3 yarışmaları için 8 - 12 Mart 2021 tarihleri arasındaki başvuru sürecinde 9.440 MW’lik 709 proje için teklif verildi.

Mini YEKA için başvurular 8-12 Mart’ta alınacak

Güneş enerjisine dayalı mini Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmaları için başvurular 8-12 Mart tarihlerinde alınacak.

Güneş enerjisinde kurulu güç 6 bin 500 MW’yi aştı

EPDK Başkanı Yılmaz, Türkiye'nin yaklaşık 5 yıl önce güneş enerjisi yatırımlarını hayata geçirmeye başladığını ve bugün itibarıyla güneş enerjisi kapasitesinin 6 bin 500 MW’yi geçtiğini bildirdi.

Güneşte mini YEKA başvuruları 2 ay içinde alınacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Mini YEKA-GES yarışmalarıyla güneşte yakalanan ivmenin yukarılara çekileceğini belirterek, "36 ilimizde toplam 1000 megavatlık 74 yarışma için başvuruları iki ay içerisinde alacağız." dedi.

COVID-19 sonrasında enerji dönüşüm stratejisi

2019 yılı sonunda başlayan COVID-19 salgının insan sağlığına olan etkileri dünya gündeminin önceliklerini tamamıyla değiştirmiş durumda. COVID-19 başta insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin yanında...

Antalya’da oteller güneş enerjisi istiyor

Antalya’daki oteller yıllık 50 milyon liraları bulan elektrik maliyetinden kurtulmak için yenilenebilir enerjiye geçmek istiyor. Oteller Antalya’nın farklı bölgelerindeki verimsiz arazilere GES kurmak için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyor.