Ana Sayfa Etiketler Offshore rüzgar

Etiket: offshore rüzgar

Çin’in deniz üstü rüzgar enerjisi 30 bin MW’ye ulaştı

Çin’in deniz üstü rüzgar enerjisi kurulu gücü 30 bin MW seviyesine ulaşarak dünya genelindeki liderliğini korudu.

Almanya bu yıl 8,8 GW deniz üstü rüzgar ihalesi yapacak

Kuzey Denizi ve Baltık Denizi’nde 7 GW deniz üstü rüzgar enerjisi tahsisi yapan Almanya, 2023 yılında toplam 8,8 GW deniz üstü rüzgar enerjisi yatırımı planlıyor.

Güneş YEKA ihalesinde fiyat 30 kuruşun altı olacak

GÜYAD Başkanı Cem Özkök, “Güneş YEKA ihalesinde fiyatın 30 kuruşların altı olacağını tahmin ediyoruz. İlk YEKA ihalesinin 6,99 dolar/sentlik fiyatından epey aşağıda olacaktır” dedi.

Çin, Fransız EDF ile 502 MW offshore rüzgar santrali kuracak

Çin’in devlet şirketi China Energy, Frans’nın enerji devi EDF Group ile Jiangsu Eyaleti’nde 502 MW kapasiteye sahip offshore rüzgâr santrali inşa edecek.

Deniz üstü rüzgar enerjisinde Danimarka tecrübesi

Türkiye deniz üstü (offshore) rüzgar enerjisi yatırımları için dünyada bu alandaki sayılı ülkelerden olan Danimarka’nın tecrübesinden faydalanacak.

Türkiye deniz üstü rüzgar santralleri için Danimarka’dan destek alacak

Danimarka ile Türkiye arasında, deniz üstünde (offshore) kurulacak rüzgar santralleri için önemli bir anlaşma imzalandı.

Deniz üstü rüzgar santralleri rekabetçi hale geliyor

İngiltere merkezli Cornwall Insight’ın tahminlerine göre, offshore rüzgar santralleri, teknolojilerin hızla gelişmesi ve ucuzlaması sayesinde 10 yıl içinde karadaki rüzgar santrallerinden daha rekabetçi hale gelebilir.

KPMG: “YEKA ihalelerinde depolama şartı getirilebilir”

KPMG Türkiye Enerji Sektör Lideri Ümit Bilirgen, “Enerji depolama alanında Türkiye’nin dünyadaki hızlı değişimin gerisinde kalmaması için YEKA gibi büyük ihalelerde enerji depolama yatırım şartı getirilebilir” dedi.

Dünyanın en büyük offshore rüzgar santrali yolda

İngiltere'nin Yorkshire kıyılarında 1.8 GW kapasiteli dünyanın en büyük açıkdeniz rüzgar santrali kurulacak. İngiltere İşletmeler, Enerji ve Sanayi Bakanı Greg Clark'ın verdiği bilgiye göre, Hornsea...