Ana Sayfa Etiketler Panel

Etiket: panel

Rüzgar enerjisi sektörü YEKDEM’de esneklik istedi

TÜREB tarafından düzenlenen “Rüzgar Enerjisi Üretiminde Yeni Teknolojiler” panelinde katılımcılar daha fazla öngörülebilirlik, yeni yarışma, YEKDEM ve benzer regülasyonların geliştirilme ve uygulanmasında esneklik istedi.

İklim kriziyle mücadelede elektrikli araçların rolü tartışıldı

Zorlu Enerji tarafından düzenlenen “İklim Krizinden Çıkış Var mı? Yeni Sorunlar, Yeni Çözümler” panelinde enerji dönüşümünden elektrikli araçlara ve enerji depolanmasına kadar iklim kriziyle mücadele konusu tartışıldı.

10 bin liralık çatı tipi güneş sistemiyle 30 yıl bedava elektrik

Lisanssız elektrik üretim üst sınırının 5 MW’ye çıkarılması çatı tipi güneş enerjisine ilgiyi artırırken, bugünkü piyasa şartlarına göre hanelerde ortalama 10 bin lira maliyetle kurulacak sistemlerle 30 yıl boyunca bedava elektrik kullanmak mümkün.

“Güneşe yatırım yapan iki kere iyilik yapıyor”

EGD’nin Solar İstanbul Fuarı’nda düzenlediği “Enerjini Güneşten Al” başlıklı panelde konuşan GENSED Başkanı Halil Demirdağ, “Güneşe yatırım çevreye iyilik, cari açığa iyilik. Yani iki kere iyilik yapmış oluyor” dedi.

GENSED: “Güneşte 4 yılda 5 bin megavat kurulu güce ulaştık”

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Başkanı Halil Demirdağ, güneş enerjisinde 4 yılda sıfırdan başlayarak, 5 bin MW kurulu güce ulaşıldığını belirtti. Demirdağ, ekipmanların yüzde 75’inin de yerli üretildiğine dikkat çekti.

Çatıya güneş paneli kurulumu için kredi paketi

Solarçatı ve QNB Finansbank’ın yüzde 100 iştirak firması Hemenal, çatıya güneş elektrik santraline özel ihtiyaç kredisi paketi oluşturdu. 

Kalyon-Hanwha 800 MW’lik panel fabikasının temelini attı

Kalyon-Hanwha Girişim Grubu'nun Malıköy Başkent OSB'de temelini attığı YEKA-Fotovoltaik Hücre ve Güneş Modülü Fabrikası 800 MW kapasitede olacak.