Ana Sayfa Etiketler Paris İklim Anlaşması

Etiket: Paris İklim Anlaşması

1,5 derece ile 2 derece arasında bir dünya fark var

Küresel ısı artışı öylesine bir noktaya çıkabilir ki, diğer birleşen risklerle birlikte dünyada yaşam insanlık için dayanılmaz, tahammül edilemez hale gelebilir. 1.5 derecelik ısı artışı ile 2 veya 3 derecelik ısı arasında bir dünya fark olduğu unutulmasın.

SKD: “Türkiye’yi büyük bir dönüşüm bekliyor”

Glasgow’da yapılan BM İklim Değişikliği Konferansı (COP26) Türkiye’yi de etkileyecek kararlara imza atarak sona erdi. SKD Türkiye, konferansın çıktılarını Türkiye ve iş dünyası açısından değerlendirdi.

İklim krizi ve aşı karşıtlığı

COVID-19 pandemisinin küresel ısınmanın tehlikeli sonuçlar ürettiği bir yüzyılda karşımıza çıktığı da açıktır. Küresel iklim değişikliğine karşı tüm ülkeler nezdinde güçlü bir mücadelenin önemi de burada öne çıkıyor.

Paris İklim Anlaşması TBMM’de kabul edildi

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'na taraf olması için hazırlanan kanun teklifi tüm partilerin oyları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edildi.

“Fosil yakıt kullanımı 2050’de yüzde 75 düşecek”

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı'nın (IRENA) “Dünya Enerji Dönüşümleri Görünümü” raporuna göre, 2050 yılında fosil yakıt kullanımında yüzde 75'ten fazla düşüş bekleniyor.

ABD Paris Anlaşması’na yeniden döndü

ABD’nin 46. Başkanı Joe Biden göreve başlar başlamaz ilk icraat olarak Trump’ın iptal ettiği Paris İklim Anlaşması’na yeniden dönüş kararına imza attı.

Sivil toplumdan Paris Anlaşması için Türkiye’ye çağrı

Paris iklim Anlaşması’nın 5’inci yıldönümünde sivil toplum örgütleri Türkiye'nin Paris Anlaşması'nı onaylamasını ve ulusal katkı hedeflerini iyileştirmesini talep ediyor.

ABD, Paris İklim Anlaşması’ndan resmen çekildi

ABD Paris İklim Anlaşması’ndan resmen çekildi. ABD Başkanı Donald Trump tarafından 2017 yılının haziranda çekilme kararı verilmiş ve geçtiğimiz yıl kasım ayında ise başvuru yapılmıştı.

Paris hedefleri için yıllık 886 milyar dolar yatırım gerekiyor

Allianz 2018 İklim ve Enerji İzleme Raporu’na göre, G20 ülkelerinin, Paris Anlaşması’nın iklim hedeflerine uyum için enerji sektöründe yıllık 886 milyar dolar yatırım yapması gerekiyor.

2030’da yenilenebilir enerji termikten daha ucuz olacak  

Carbon Tracker’ın araştırmasına göre, 2030 yılında rüzgar ve güneşten elektrik üretimi, kömüre dayalı elektrik üretiminin yüzde 96’sından daha ucuz olacak.