Ana Sayfa Etiketler Rüzgar türbini

Etiket: rüzgar türbini

Siemens Gamesa türbinlerindeki sorunun maliyeti 2,2 milyar euro’yu bulacak

Rüzgar türbini üreticisi Siemens Gamesa’nın tedarik ettiği karasal rüzgar türbinlerinde ortaya çıkan teknik sorunun maliyetinin yaklaşık 1 milyar euro olduğu tahmin ediliyor.

Kalyon Enerji, Enercon’dan 64 adet rüzgar türbini tedarik edecek

Kalyon Enerji, YEKA RES-3 projesi kapsamında 260 MW’lık yeni bir iş birliğine imza attı. Anlaşmayla Enercon, Kalyon Enerji’nin Türkiye’deki rüzgar santral projeleri için 64 adet türbini kuracak.  

Polat Enerji, Enercon’dan 8 yeni rüzgar türbini alıyor

Polat Enerji 8 yeni rüzgar türbin alımı için Alman Enercon şirketiyle anlaştı. Şirket yeni türbinlerle toplam kurulu gücünü 33,6 MW artırarak 728,6 MW’ye çıkaracak.

Nordex Türkiye, türbin pazarında yüzde 26.8’lik paya ulaştı

Danimarka merkezli rüzgar türbini üreticisi Nordex TÜREB Ocak 2021 İstatistik raporuna göre, Türkiye pazarında 2.5 GW kurulum gerçekleştirerek, yüzde 26.8’lik paya ulaştı.

Sanko’nun Güney RES’inde GE Cypress türbinleri kullanılacak

Sanko Enerji, Türkiye’deki 70 MW kapasiteli Güney rüzgâr santrali inşası için GE Yenilenebilir Enerji’yi seçti. Projede, GE’nin bu alandaki en büyük karasal rüzgâr türbini Cypress ünitelerinden 12 adet ve 3 MW ünitelerden 2 adet kurulacak.

GE Yenilenebilir, 5 rüzgar santraline 49 türbin sağlayacak

GE Yenilenebilir Enerji, Türkerler Holding ve RT Enerji ile yaptığı tedarik anlaşması kapsamında Kirazlı, Meryem, Şile, Pamukova ve Mahmut Şevket rüzgar santralleri için her biri 3 MW’lık toplam 49 türbin sağlayacak.

Rüzgardan daha fazla para kazanılabilir

Danimarka Rüzgar Enerjisi Akademisi (DWPA) rüzgar enerjisi alanında yatırım yapan şirketlerin bakım ve işletim personellerini eğiterek , bu şirketlerin bakım-onarım maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. 

Teknoloji, rüzgar türbinlerini de büyüttü

Siemens Gamesa Türkiye üst Yöneticisi Ebru Çiçekliyurt rüzgar enerjisinde türbin kanatları büyüdükçe enerji üretiminin arttığına dikkat çekerek, “Bir kanadın uzunluğu 85 metreye, kanat çapı ise 170 metreye ulaştı” dedi.

Çorum Belediyesi’ne ait rüzgar santrali devreye alındı

2016 yılı Eylül ayında 4 rüzgar türbini jeneratörü için Çorum Belediyesi ile anahtar teslimi sözleşme imzalayan LEITWIND’in türbinleri, belediyenin yıllık 14 milyon kWh’lık elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Nordex, Türkiye’den 179 MW yeni türbin siparişi aldı

Alman merkezli rüzgar türbini üreticisi Nordex Group, Türkiye'de üç yeni rüzgar santraline 178,8 MW’lık rüzgar türbini sağlayacak.