Ana Sayfa Etiketler Rüzgar

Etiket: rüzgar

Yenilenebilir enerji santralleri için 310 MW kapasite kaldı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) yenilenebilir enerji santralleri için rüzgar, güneş, lisanssız ve hibrit santraller için toplamda 310,3 MW ek kapasite kaldığını duyurdu.

IEA: “Türkiye’nin yenilenebilir kapasitesi yüzde 53 artacak”

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) tahminine göre, Türkiye'de 2021-2026 döneminde devreye girecek yenilenebilir enerji kapasitesinin yaklaşık yüzde 80'ini güneş ve rüzgar oluşturacak.

YEKA modeliyle 8.500 MW yenilenebilir portföy oluşturulacak

Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) modeliyle bugüne kadar 4 bin MW’lik yarışma tamamlanırken, toplamda 8 bin 500 megavatlık bir portföy oluşturulacak.

Petrol zengini ülkeler de yenilenebilir enerjiye geçiyor

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın (IRENA) analizine göre, petrol zengini Körfez ülkeleri güneş başta olmak üzere yenilenebilir enerjiye geçiş konusunda yatırımlarını giderek artırıyor.

Bu yıl 200 GW yenilenebilir kapasite devreye alınacak

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine göre, 2019 yılsonu itibariyle küresel ölçekte 115 GW rüzgar ve 53 GW güneş enerjisi olmak üzere toplam 200 GW yenilenebilir enerji kapasitesinin devreye alınacağı öngörülüyor.  

Rüzgar ve güneşe 2,870 MW kapasite tahsisi

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından rüzgar ve güneş enerjisi santralleri için yapılan elektriksel kapasite artırım başvuruları için 12 ayrı bölgede 2.870 MW ek kapasite tahsis edilecek.

İklim krizine çözüm temiz enerji

Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, dünyanın karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan birinin iklim krizi olduğuna dikkat çekerek, ülkemizin iklim krizine karşı önceliğinin temiz enerjiye geçişi hızlandırmak olması gerektiğini söyledi.

Yunanistan 600 MW’lık yenilenebilir ihalesi düzenleyecek

Yunanistan temmuz ayında 300 MW’lık güneş enerjisi ve 300 MW’lık rüzgar enerji ihalesi düzenleyecek. İhalenin ölçek olarak 20 MW’ye kadar güneş santralleri ve 50 MW’ın altında rüzgar enerjisi projelerinden oluşacağı bildirildi.

Küresel yenilenebilir kapasitesi 171 GW arttı

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın verilerine göre 2018 yılında küresel ölçekte yenilenebilir enerji kurulu gücü 171 GW artış gösterdi.

“Dünyanın en verimli rüzgar türbini Türkiye’de üretiliyor”

Halbes Enerji Genel Müdürü Haluk Deda, dünyanın en verimli rüzgar türbinini yüzde 90 yerlilikle Türkiye’de ürettiklerini söyledi.