Ana Sayfa Etiketler Selahattin Hakman

Etiket: Selahattin Hakman

2053’de elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payı yüzde 90’a ulaşacak

SHURA tarafından açıklanan “2053 Net Sıfır: Türkiye Elektrik Sektörü İçin Yol Haritası” raporuna göre, 2053’te toplam elektrik üretiminde yenilenebilir kaynakların payı yaklaşık yüzde 90’a ulaşacak.

Yenilenebilir enerjinin payı 2030’da yüzde 70’e çıkabilir

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’nin hazırladığı Türkiye Elektrik Sistemine Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Entegrasyonu raporuna göre, Türkiye 2030’da elektrik üretiminin yüzde 70’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayabilir.

2050’de elektriğin yarısı güneş ve rüzgardan üretilecek

BloombergNEF’in hazırladığı ‘Türkiye Enerji Piyasasının Uzun Vadeli Görünümü’ raporuna göre, 2050 yılına kadar Türkiye’nin kurulu gücü iki katına çıkacak ve bunun yarısını rüzgar ve güneş enerjisi oluşturacak.

Türkiye ekonomisi enerji dönüşümüyle büyüyecek

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi ile OECD’nin birlikte düzenledikleri ‘Düşük karbonlu ve dirençli bir geleceğe yatırım yapmak: Türkiye için fırsatlar’ toplantısında enerji dönüşümünün ekonomiye, iş dünyasına ve sürdürülebilirliğe faydaları tartışıldı.

9. Enerji Zirvesine yenilenebilir enerji damga vurdu

Antalya’da yapılan 9.Türkiye Enerji Zirvesine yenilenebilir enerji konuları damgasını vurdu. Uzmanlar daha yüksek üretim kapasiteleri için finansman sorununa ve yabancı sermayeyi teşvik edecek mevzuat düzenlemelerine dikkat çekti.

2026’da elektriğin yüzde 30’u rüzgar ve güneşten gelecek

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi raporuna göre, Türkiye’nin elektrik iletim hatları 2026’da toplam 60 GW rüzgar ve güneş enerjisi kurulu gücünü kaldırabilecek güçte olabileceğini gösteriyor.

“2026 yılında 40 bin MW rüzgar ve güneş enerjisi mümkün”

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’ne göre, Türkiye herhangi bir ek iletim altyapı maliyeti olmadan 2026 yılına kadar kurulu rüzgar ve güneş enerjisi kapasitesini 40 bin MW’ye çıkarabilir.