Ana Sayfa Etiketler SHURA

Etiket: SHURA

Elektrifikasyon enerji sektöründe karbonsuzlaşma sağlayacak

SHURA’nın, Türkiye'de Konut ve Sanayi Sektörünün Elektrifikasyonu raporuna göre, elektrifikasyon enerji sektörünün karbonsuzlaşmasına önemli katkılar sağlayacak.

2053’de elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payı yüzde 90’a ulaşacak

SHURA tarafından açıklanan “2053 Net Sıfır: Türkiye Elektrik Sektörü İçin Yol Haritası” raporuna göre, 2053’te toplam elektrik üretiminde yenilenebilir kaynakların payı yaklaşık yüzde 90’a ulaşacak.

Türkiye yeşil finansman stratejisi oluşturmalı

2022 sonbaharında yükselen fosil yakıt fiyatları ve Ukrayna’daki savaşla birlikte enerji teminine yönelik jeopolitik kaygılar dünya kamuoyunu, özellikle Avrasya coğrafyasını yakından ilgilendiriyor. Fosil yakıtlardan...

Yenilenebilir enerjinin payı 2030’da yüzde 70’e çıkabilir

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’nin hazırladığı Türkiye Elektrik Sistemine Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Entegrasyonu raporuna göre, Türkiye 2030’da elektrik üretiminin yüzde 70’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayabilir.

Türkiye’nin yeşil hidrojen üretimi 3.4 milyon tona ulaşacak

Türkiye’de yeşil hidrojen üretiminin 2050'de 3,4 milyon tona ulaşabileceği ve ihracat yapılabileceği ön görülüyor. Ekonomiye katkısının ise 2050'den itibaren yıllık 6-8 milyar dolar olacağı hesaplanıyor.

Türkiye Covid-19 sonrasına hazırlanmalı

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi, Covid-19 sonrası Türkiye ekonomisinin canlanması ve iyileşmesi için enerji dönüşümünün sunduğu fırsatları konu alan kapsamlı bir projeksiyon yaptı.

“Güneşe yatırım yapan iki kere iyilik yapıyor”

EGD’nin Solar İstanbul Fuarı’nda düzenlediği “Enerjini Güneşten Al” başlıklı panelde konuşan GENSED Başkanı Halil Demirdağ, “Güneşe yatırım çevreye iyilik, cari açığa iyilik. Yani iki kere iyilik yapmış oluyor” dedi.

Türkiye’de çatı üstü elektrik üretimi nasıl gelişir?

Türkiye’de toplam enerjinin yaklaşık üçte biri binalarda tüketiliyor. Binalardaki toplam enerji ihtiyacının hızlı şehirleşme ve nüfus artışı nedeniyle önümüzdeki yıllarda daha da artması bekleniyor....

Yeni YEKDEM tarifesi nasıl olacak?

Dünyada enerji sektörü hızla dönüşmeye ve karbonsuzlaşmaya devam ediyor. Bu dönüşümün ana unsurlarını maliyetleri hızla düşmeye devam eden yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği oluşturuyor....

“Türkiye enerji dönüşümüne yılda 3.4 milyar dolar yatırım yaptı”

SHURA Türkiye’nin ilk enerji dönüşümünün finansmanı raporunu açıkladı. Rapora göre, Türkiye enerji dönüşümü için yıllık ortalama 3.4 milyar dolar yatırım yaptı.