Ana Sayfa Etiketler Sıfır atık

Etiket: sıfır atık

Pomega, pil hücresi fabrikasını 2023’de devreye alacak

Pomega Enerji Depolama Teknolojileri ‘Lityum-Demir-Fosfat’ teknolojisiyle pil hücresi ve enerji depolama sistemleri üretimi yapacağı fabrikasının ilk fazı 2023’ün ilk çeyreğinde faaliyete geçecek.

Biotrend Enerji, Giresun’daki atık tesisine iyileştirme yatırımı yaptı

Biotrend Enerji Genel Müdür Yardımcısı Bahri Okhan "Serenti Enerji Giresun Katı Atık Bertaraf Tesisinde yapılan yatırımla saatte 25 ton evsel atığı organik ve inorganik olarak ayrıştıracak sistem kurduk" dedi.

Yeşil dönüşüm Orta Vadeli Program’a girdi

Resmi Gazete’de yayımlanan ve 2022-2024 dönemini kapsayan Yeni Orta Vadeli Program'da (OVP) yeşil dönüşüme yer verilerek, yeşil ekonomiye geçiş sürecine ilişkin politika ve tedbirler belirlendi.

Sabancı Holding, Net Sıfır emisyon hedefliyor

Sabancı Holding'den yapılan açıklamada, "En geç, kritik eşik olan 2050'de, 'Net Sıfır Emisyon' da dahil tüm hedeflerimize ulaşmak istiyoruz" denildi.

Microsoft’un 2030 hedefi sıfır atık!  

Microsoft 2030’a kadar sıfır atık üreten bir operasyonel sisteme geçiş yapmayı hedeflediğini açıkladı. Şirket sunucu ve donanımların yeniden kullanılmasını ve geri dönüşüme dahil edilmesini planlıyor.

Henkel karbon ayak izini yüzde 65 azaltmayı planlıyor 

29. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayan Henkel, enerji verimliliğini artırarak ve yenilenebilir enerji kullanarak karbon ayak izini 2025’e kadar yüzde 65 oranında azaltmayı planlıyor.

Sıfır atık mümkün mü?

Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri ve Sıfır Atık Fuarı’nda konuşan Dünya Sıfır Atık Birliği Kurucusu Paul Connett, “Sıfır Atık Mümkün Mü?” konusunun tüm dünyada artık bir gündem maddesi haline geldiğini söyledi.