Ana Sayfa Etiketler Sıfır karbon

Etiket: sıfır karbon

Fosil yakıtlardan çıkış, 12 trilyon dolar tasarruf sağlayacak

Oxford Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan araştırmaya göre, temiz enerjiye geçiş fosil yakıt sistemine kıyasla küresel ölçekte trilyonlarca lira tasarruf sağlayabilmenin yanı sıra enerji arz güvenliğiyle ilgili jeopolitik riskleri de en aza indirebilir.

Enerji dönüşümünü hızlandırmak için pandemi fırsat olabilirdi

Bu yıl 1-12 Kasım tarihleri arasında yapılacak 26. BM İklim Değişikliği Konferansı (COP26) öncesinde yayımlanan bir rapora göre, pandemide açıklanan ekonomik destek paketleri mevcut endüstrileri dönüştürmek yerine korumaya odaklandı.

DHL filosunun yüzde 60’ını elektrikli araçlardan oluşturacak

DHL Express, Avrupa filosu için ilk 100 adet Fiat E-Ducato elektrikli hafif ticari aracı satın aldı. Firma 2030 yılına kadar filosunun yüzde 60’ını elektrikli araçlardan oluşturmayı hedefliyor.

SÜT-D: Enerji dönüşümü için kadın istihdamı artmalı

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, “Enerji dönüşümü için sektördeki kadın istihdamı artmalı. Kadın gücü temiz enerji için ülkemizin enerjisini artıracak” dedi.

Her alanda ‘yeşillenme’ sürecine girdik!

İklim değişikliği dayatması, ekolojik faktörler ve yaşam bizleri her alanda “yeşillenme” sürecine soktu. Bu süreç bundan sonra da artarak devam edecek. Yeşil tarım, yeşil enerji, yeşil çevre, yeşil teknoloji, yeşil kentler,...

Shell Avrupa’nın yaygın elektrikli araç şarj ağını satın alıyor

Shell İngiltere’nin önde elektrik şarj istasyonu ağı ubitricity’yi satın aldı. Ubitricity 2 bin 700’den fazla sokak şarj istasyonuyla Avrupa genelinde en yaygın ağa sahip bulunuyor.

Türkiye Avrupa Yeşil Düzeni’ne uyacak mı?

Avrupa Birliği’nin (AB) Aralık 2019’da hayata geçirdiği “Yeşil Düzen” ile paralel olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz yılın son günlerinde 2021 yılı...

Sıfır karbon ekonomisi için hidrojen şart  

İngiltere'de Kuzey Batı Hidrojen İttifakı (NWHA) isimli kuruluş, hidrojen olmaksızın sıfır karbon hedefine ulaşmanın mümkün olmadığını savunarak hükümeti hidrojen projelerine yatırıma çağırdı.