Ana Sayfa Etiketler SolarPower Europe

Etiket: SolarPower Europe

Avrupa’nın güneş enerjisi krizi ve çözüm yolları arayışı

Avrupa Birliği'nde güneş enerjisi sektöründeki ithalat baskısı ve müdahale çabaları Avrupa'nın yeşil enerji geçişi, Çin'den yapılan ucuz güneş paneli ithalatının artmasıyla zor bir durumla karşı...

Güneş sektöründe 30 firma yılda 22 GW güneş paneli üretiyor

Türkiye'de 30'dan fazla güneş paneli üretim fabrikasının yıllık üretim kapasitesi 22 GW’ye yükselirken, sektörde toplam istihdam sayısı 50 bin kişiye ulaştı.

Küresel güneş enerjisi kurulu gücü 1,2 TW’ye yükseldi

Küresel güneş enerjisi kurulu gücü, 2022 yılında 239 GW yeni kapasiteyle 1,2 TW'ye yükseldi. Bu yıl ise dünya genelinde 341 GW yeni güneş enerjisi kapasitesinin devreye alınması bekleniyor.

Küresel güneş enerjisi terawatt seviyesine ulaştı

Küresel güneş enerjisi kurulu gücü, geçen yıl ilave edilen 168 GW rekor kurulumla 2021 sonunda 940 GW olarak kayıtlara geçerken, Mayıs 2022 itibarıyla "terawatt" seviyesine yükseldi.

500 MW ile Avrupa’nın en büyük güneş santrali

İspanyol Iberdrola, 2022 yılına kadar toplam 3 GW güneş enerjisi kapasitesine ulaşma hedefinin ilk adımı olarak, 500 MW’lik Avrupa’nın en büyük güneş santrali Nunez de Balboa projesini tamamladı.

Türkiye Avrupa güneş ligine yükseliyor

SolarPower Europe, Türkiye’nin 2021 yılında toplam güneş enerjisi kurulu kapasitesi açısından Avrupa beşincisi olacağı tahmininde bulundu. Yeni güneş enerji santrali kurulumlarında Türkiye, Avrupa liginde üst...