Ana Sayfa Etiketler Suudi Arabistan

Etiket: Suudi Arabistan

Suudi Arabistan, 2060 yılına kadar net sıfır emisyon elde etme hedefinde...

Suudi Arabistan, 2030 yılına kadar enerji karışımının yarısını yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi hedeflerken, aynı zamanda iklim değişikliğiyle mücadelede uluslararası taahhütlerini yerine getirme konusunda kararlı. Sudi...

Suudi Arabistan’da dünyanın en büyük yeşil hidrojen projesi

Suudi Arabistan, ülkenin kuzeybatısında yer alan ve akıllı şehir olarak tasarlanan NEOM’de hayata geçirilecek yeşil hidrojen projesiyle günde 650 ton hidrojen ve yılda 1.2 milyon ton yeşil amonyak üretmeyi hedefliyor.

Türkiye yenilenebilir enerjinin Suudi Arabistan’ı olabilir

IEA Başkanı Fatih Birol, milyar dolarlık dev fonların yatırımlarını yenilenebilir enerjiye çevirdiğini belirterek, “Türkiye bu fonlar için çok önemli bir pazar. Yakın dönemde yenilenebilir enerjinin Suudi Arabistan’ı olabilir” dedi.

Suudi Arabistan 2023 yılına kadar 9.5 GW güneş enerjisi kuracak

Bu yıl 3.3 GW kapasiteli 7 adet güneş enerjisi ihalesi planlayan Suudi Arabistan, 2023 yılına kadar güneş ve rüzgar enerjisi kurulu gücünü 9.5 GW'ye çıkarmayı hedefliyor.

Suudi Arabistan yenilenebilir enerjiye 50 milyar dolar yatıracak

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan, 2030 yılına kadar yenilenebilir enerjiye 30 ila 50 milyar dolar arasında yatırım yapmayı hedefliyor. 2030 vizyonunun...