Ana Sayfa Etiketler TEİAŞ

Etiket: TEİAŞ

Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününde yenilenebilir enerjiden rekor elektrik üretimi

Ramazan Bayramı'nda Türkiye, %78,5 ile yenilenebilir enerji rekoru kırdı. Enerji bağımsızlığı ve sürdürülebilir kalkınma odaklı detaylar.

Rüzgar enerjisinde rekor kırılarak toplam enerji üretiminin %28’ine ulaşıldı

Türkiye, yenilenebilir enerji kaynaklarına olan bağlılığını, rüzgar enerjisinden elde ettiği rekor elektrik üretim oranları ile gösteriyor. 7 Ocak 2024'te %28'e ulaşan bu oran, ülkemizin...

Lisanssız üretim başvuruları 1 Ağustos – 30 Eylül arası durduruldu

EPDK tarafından altyapının hazırlanması amacıyla 1 Ağustos- 30 Eylül 2023 arasında lisanssız üretim için yapılacak başvurular durduruldu.

Yenilenebilir enerji santralleri için 310 MW kapasite kaldı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) yenilenebilir enerji santralleri için rüzgar, güneş, lisanssız ve hibrit santraller için toplamda 310,3 MW ek kapasite kaldığını duyurdu.

Sıcaklar arttı, elektrik tüketimi rekor kırdı

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının yükselmesine paralel olarak klima kullanımı ve tarımsal sulamalar artınca elektrik tüketimi rekor kırdı.

TÜREB: “3 bin 590 MW kapasite tahsisi sektöre can suyu olacak”

TÜREB Başkanı İbrahim Erden, TEİAŞ’a bağlı işletme bölgelerinde son açıklanan 3 bin 590 MW rüzgar ve güneş enerjisi kapasitesinin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Rüzgar enerjisinden elektrik üretimi yeni rekor kırdı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş verilerine göre, Türkiye'de rüzgardan elektrik üretimi 11 Mart’ta toplam 811 bin 120 megavatsaate ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

Rüzgardan elektrik üretimi 17 Ocak’ta 208 bin MWh ile rekor kırdı

TEİAŞ verilerine göre, Türkiye'de 17 Ocak 2023 tarihinde, rüzgardan elektrik üretimi 208 bin 94 megavatsaat ile  tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Elektrik depolamada yatırım talebi 230 milyar doları aştı

EPDK'den yapılan açıklamaya göre, elektrik depolama yatırımı için tahsis edilecek kapasite 30 bin MW olmasına karşın 40 günlük sürede 164 bin 200 MW kurulu gücünde 2 bin 753 adet başvuru yapıldı.

Rüzgardan elektrik üretiminde rekor

Türkiye'nin rüzgar enerjisinden elektrik üretimi 11 Aralık'ta 207 bin 906 MWh (megavatsaat) ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.