Ana Sayfa Etiketler TÜREB

Etiket: TÜREB

TÜREB ve SHURA Raporu: Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisi stratejisi

İzmir'de açıklanan yeni rapor, Türkiye'nin deniz üstü rüzgar potansiyelini vurguluyor. TÜREB ve SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi'nin iş birliğiyle hazırlanan ve İzmir'de tanıtılan "Deniz Üstü Rüzgar...

Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi 7-8 Kasım’da İstanbul’da yapılacak

TÜREB'in 12. Rüzgar Enerjisi Kongresi 2023: Türkiye'nin yeşil enerji ve sürdürülebilir geleceği için önemli bir adım. Detaylar burada.

TÜREB: Rüzgar enerjisi stratejik sektör ilan edilmeli

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) seçimler öncesi hazırladığı “Türkiye Rüzgar Enerjisi ve Rüzgar Sanayi Politika Belgesi” ile rüzgar sektörünün stratejik sektör olarak ilan edilmesini istedi.

Yenilenebilir enerji sektörü depremzedeler için seferber oldu

Yenilenebilir enerji sektör kuruluşları; GÜYAD, TÜREB, GÜNDER  ve GENSED 10 ilde depremzedelere hem maddi hem de teknik insan gücü ile destek olmak için seferber oldu.

TÜREB: “Her yıl 2 milyar dolarlık rüzgar yatırımı yapmamız gerek”

TÜREB Başkanı İbrahim Erden, “2030 hedefleri için her yıl yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırıma denk gelen 1.500 ila 1.700 MW'lık rüzgar enerjisini devreye almamız gerek” dedi.

Rüzgar türbininde ihracat hedefi 2 milyar euro

TÜREB tarafından düzenlenen Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi 2022’de konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin rüzgar türbini ve ekipman ihracatını 2022'de 2 milyar Euro’ya çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin rüzgar enerjisi potansiyeli 100 bin MW

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) verilerine göre, Türkiye'nin karasal ve deniz üstü (offshore) dahil toplam rüzgar enerjisi potansiyeli 100 bin MW olarak hesaplanıyor.

TÜREB’den Dünya Rüzgar Günü ve Haftası Etkinlikleri

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), Dünya Rüzgar Günü ve Rüzgar Haftası’nı üniversiteli öğrencilerin de yer aldığı zengin içerikli bir programla kutluyor.

YEKA RES-3 başvuruları 27 Nisan’da alınacak

Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Öz, "Yarışmalara devam ediyoruz ve güneş YEKA'da zeyilname yayınladık. Bu büyük ihtimalle YEKA RES- 3’e de yansıyacaktır, erteleme belli değil ama zeyilnameler gündeme gelebilir. Nisan 27 itibarıyla başvuruları almak için hazırlıklarımız devam ediyor" dedi.

Rüzgar enerjisi sektörü YEKDEM’de esneklik istedi

TÜREB tarafından düzenlenen “Rüzgar Enerjisi Üretiminde Yeni Teknolojiler” panelinde katılımcılar daha fazla öngörülebilirlik, yeni yarışma, YEKDEM ve benzer regülasyonların geliştirilme ve uygulanmasında esneklik istedi.