Ana Sayfa Etiketler Uluslararası Enerji Ajansı

Etiket: Uluslararası Enerji Ajansı

Küresel temiz enerji yatırımları 3 trilyon dolara ulaştı

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) "Dünya Enerji Görünümü" raporuna göre, 2020 ile 2023 arasında temiz enerji yatırımları 2 trilyon dolardan fazla artarak 3 trilyon dolara ulaştı.

Temiz enerji teknolojileri bu yıl 600 milyon ton emisyonu önledi

Dünya çapında fosil yakıtlardan kaynaklı karbon emisyonlarındaki artışın bu yıl geçen yıla göre 300 milyon tonla yüzde 1'in altında kalacağı öngörülüyor.

Atılım Gündemi Raporu: “Net sıfıra ulaşmak için işbirliği şart”

Uluslararası Enerji Ajansı (EIA) ve Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) tarafından hazırlanan ilk yıllık Atılım Gündemi Raporu (Breakthrough Agenda Report) yayınlandı.

Fosil yakıtlar terk edilmezse 3,5 trilyon ton emisyona neden olacak

Küresel fosil yakıt verilerine göre, dünya rezervlerinin üretilmesi ve yakılması 3,5 trilyon tonun üzerinde sera gazı emisyonuna yol açabilir. Bu da 1,5 derece hedefi için kalan karbon bütçesinin yedi katından ve sanayi devriminden bu yana üretilen tüm emisyonlardan daha fazla anlamına geliyor.

Geçen yıl 295 GW yenilenebilir enerji kapasitesi devreye alındı

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) Yenilenebilir Enerji Piyasası Güncelleme raporuna göre, geçen yıl küresel olarak devreye alınan yenilenebilir enerji kapasitesi bir önceki yıla göre yüzde 6 artış göstererek 295 GW seviyesine ulaştı.

Fatih Birol, üçüncü kez IEA başkanlığına seçildi

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) 23-24 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Bakanlar Toplantısı’nda 2015 yılından beri başkanlık görevini yürüten Fatih Birol yeniden başkanlığa seçildi.

“İyileştirme planlarının kalbinde yenilenebilir enerji olsun”

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, ülkelere çağrıda bulunarak koronavirüs krizi sonrası için ekonomik iyileşme planlarının kalbine yenilenebilir enerjiyi yerleştirmelerini istedi.

Bu yıl 200 GW yenilenebilir kapasite devreye alınacak

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine göre, 2019 yılsonu itibariyle küresel ölçekte 115 GW rüzgar ve 53 GW güneş enerjisi olmak üzere toplam 200 GW yenilenebilir enerji kapasitesinin devreye alınacağı öngörülüyor.  

Dünya elektriğinin yüzde 30’unu yenilenebilir kaynaklar karşılayacak

Uluslararası Enerji Ajansı'nın 2023 yılı tahminlerine göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının dünya elektrik talebini karşılamadaki payı yüzde 30'a, dünya enerji talebini karşılamadaki payı ise yüzde 12.4'e ulaşacak.

“Yenilenebilir ucuzluyor, kömür düşüşe geçiyor”

Uluslararası Enerji Ajansı’nın yayımladığı "2018 Dünya Enerji Görünümü" raporunu değerlendiren Enerji Ekonomisi ve Finansal Analiz Enstitüsü’ne göre, ucuzlayan yenilenebilir enerji teknolojileri tercih edildikçe kömürden elektrik üretimi azalıyor.