Ana Sayfa Etiketler WindEurope

Etiket: WindEurope

Avrupa’nın rüzgar enerjisi ilave kapasitesinde %6 düşüş

2023'te Avrupa'da rüzgar enerjisi kapasitesinde yaşanan %6'lık azalışa rağmen, 2024-2030 döneminde yatırımların ve kapasitenin artması bekleniyor.

26 AB ülkesi Avrupa Rüzgar Şartı’na imza attı

Avrupa Birliği, rüzgar enerjisi sektörünü geliştirmek için kapsamlı bir plan ve 26 ülkenin desteğiyle enerji geleceğini yeniden şekillendiriyor. Ekim ayında tanıtılan Avrupa Rüzgar Gücü Eylem...

Rüzgar enerjisinde Türkiye’ye yatırım çağrısı

İspanya’nın Bilbao şehrinde düzenlenen WindEurope etkinliğine katılan TÜREB Heyeti, rüzgar türbini tedarikçileri ve ana bileşen üreticilerine “Türkiye’ye yatırım yapmaları” çağrısında bulundu.

“Türkiye’de rüzgar sektöründe 17 bin kişi çalışıyor”

Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, rüzgar türbinlerinin üretiminde, santrallerin işletilmesinde ve türbinlerin bakımlarında Avrupa’da 300 bin, Türkiye’de ise yaklaşık 17 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Türkiye rüzgar kapasite artışında Avrupa altıncısı oldu

WindEurope tarafından yayınlanan son verilere göre Türkiye, rüzgar enerjisi kapasite artışında geçen yıl Avrupa ülkeleri arasında 497 MW ile altıncı sıraya yükseldi.

Avrupa elektriğinin yüzde 19’unu rüzgardan karşılıyor

Avrupa kıtasında rüzgar enerjisi kurulu kapasitesi 153.7 GW’ye ulaşarak elektrik talebinin ortalama yüzde 19’unu karşılıyor.

Türkiye rüzgarda Avrupa dördüncüsü

Türkiye rüzgar enerjisinde ocak-haziran döneminde devreye aldığı 377 megavat kurulu kapasiteyle Avrupa'da dördüncü sırada yer aldı. Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği WindEurope'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa'da...