Ana Sayfa Etiketler Yenilenebilir

Etiket: yenilenebilir

Unilever ürünlerinde yüzde 100 yenilenebilir karbon kullanacak

Temiz Gelecek Vizyonu kapsamında 2030 yılına kadar 1 milyar euro kaynak ayıran Unilever ev ve çamaşır bakım ürünlerinin formüllerinde kullanılan karbonun yüzde 100’ünü yenilenebilir hale getirecek.

Albayrak: “Yeşil büyüme uygularsak kazanım yaratırız”

Enerji Verimliliği Forumu’nda konuşan Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Sürdürülebilir kalkınma, yeşil büyüme ve uluslararası rekabeti uygularsak kazanım yaratmış oluruz” dedi.

“Geleceğin enerjisi güneş olacak”

Kadir Has Üniversitesi Türkiye Toplumunun Enerji Tercihleri Araştırması 2017 sonuçlarına göre, dünyanın ve Türkiye’nin gelecekteki enerji kaynağının güneş olduğunu düşünenlerin oranı yüksek çıktı.

Kazakistan 123 MW’lik yenilenebilir santrali devreye alacak

2030 yılına kadar yenilenebilir enerji payını yüzde 30’a çıkarmayı hedefleyen Kazakistan, bu yıl toplam gücü 123 MW olan 10 santrali devreye almayı planlıyor.

İlk lisanslı güneş santrali devreye alındı

Akfen Holding’in iştiraki Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. tarafından Elazığ’da gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk lisanslı güneş enerjisi santrali Solentegre GES, enerji üretmeye başladı. Enerji Bakanlığı tarafından...

Yenilenebilir enerjiyi mimariyle buluşturdu

Mimar Gökhan Aktan Altuğ liderliğindeki Tago Architects tarafından tasarlanan EWE& Bursagaz Merkez Ofisi, yenilenebilir enerji sistemlerini mimari tasarımla bütünleştirerek doğa dostu ve çevreci bir...