İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen 10. Temiz Enerji Günleri (TEG’20) etkinliği bu yıl 20 Mart’ta İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü tarafından verilen bilgiye göre, yenilenebilir enerji sektörünün en köklü öğrenci etkinliği olan Temiz Enerji Günleri alanında uzman akademisyenleri, sektörün önde gelen isimlerini ve öğrencileri aynı platformda bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Temiz Enerji Günleri etkinliğinde enerji politikaları hakkında geçmişten günümüze genel bir değerlendirme yapılıyor. Bu politikalar doğrultusunda yatırım yapılan alanlara değiniliyor.
Rüzgar enerjisinin, güneş enerjisinin ülkemiz ve dünya açısından potansiyeli değerlendirilirken bu konulardaki yatırımlardan bahsediliyor.

ATÖLYE ÇALIŞMALARIYLA FARKLI BAKIŞ AÇILARI

Karbon kaynaklı üretim yerine yenilenebilir, sürdürülebilir ve daha temiz olan rüzgâr, güneş, dalga ve jeotermal gibi enerji kaynaklarının kullanımı hakkında katılımcıları bilinçlendirmek, dünya ve ülkemiz açısından potansiyelini değerlendirmek, bu alandaki yatırımlara dikkat çekmek ve geleceğimize ışık tutmak amaçlanıyor. Konuyla ilgilenenlerin fikir alışverişinde bulunabileceği etkinlikte katılımcıların bireysel yorum yapabilmeleri hedefleniyor.

Etkinlik sırasında gerçekleştirilecek ‘Atölye Çalışmaları’ ile katılanlara konuyla ilgili farklı bakış açıları kazandırmak isteniyor. Bunun yanı sıra son yıllarda yenilenebilir enerji teknolojilerinin gelişimi ve uygulama alanları ele alınacaktır.

Detaylı bilgi için TIKLAYIN

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.