Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi tarafından 12-13-14 Aralık 2019 tarihlerinde Antalya’da Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde 10. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu ve Sergisi (YEKSEM 2019) gerçekleştirilecek.

YEKSEM 2019 etkinliğinde; akademisyenler, teknik elemanlar, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üretici, tüketici ve kullanıcılar, müşavir ve mühendisler bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini birbirlerine aktarma fırsatı bulacak. Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi tarafından yapılan YEKSEM 2019 ile ilgili basın açıklaması şöyle: “Enerji, günümüzde insanlığın en yaşamsal ihtiyaçlarından biri haline gelmiştir. Yapılan her üretimin bir enerji ihtiyacı vardır. İnsanlığın artan talepleri ve gelişen üretim süreçleri, enerjiye ve enerji kullanımına olan ihtiyacı artırmıştır.

Sanayileşme, teknolojideki hızlı gelişme ve günümüzün yaşam standartları gibi unsurlar dikkate alındığında dünyadaki siyasi sürecin oluşmasında, ülkelerin enerji kaynakları, bu kaynakları denetleme ve geliştirebilme yetenekleri, enerji taleplerini karşılamadaki bağımsız olma amaçları belirleyici olmaktadır.

YENİLENEBİLİR ENERJİ İÇİN GEREKLİ ÖNEM GÖSTERİLMİYOR

Enerjinin büyük öneme sahip olması ve fosil yakıt rezervlerinin azalan ömrü, yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgiyi arttırmaktadır. Geleceğe dönük üretim senaryolarında yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji üretimindeki payının arttırılmasına yönelik çalışmaların hız kazandığı görülmektedir.

Ülkemizin artan enerji talebini karşılamak, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak, çevre dostu üretime yönelmek için kaynak planlanmasında yenilenebilir enerji oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Bu bağlamda, ülkemizde değerlendirilebilecek çok ciddi yenilenebilir enerji kaynakları potansiyeli bulunmaktadır. Ancak, ülkemizde hala yenilenebilir enerji kaynakları için gerekli önem gösterilmediğinden hava, su ve çevre kirliliği başta olmak üzere birçok sorun enerji ihtiyacı ile beraber ortaya çıkmaktadır.

Elektrik Mühendisleri Odası kamunun ve ülkenin çıkarlarının sağlanmasında, doğal kaynakların bulunmasında, korunmasında ve işletilmesinde, tarımsal ve endüstriyel üretimin arttırılmasında, ülkenin teknolojik kalkınmasında, çevrenin korunmasında gerekli girişimlerde bulunmakta ve uzmanlık alanlarına giren konularda etkinlikler düzenlemektedir.

SEMPOZYUMA BİLDİRİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ

Bu çerçevede EMO Antalya Şubesi olarak ülkemizi, dünyamızı, doğamızı buna bağlı olarak da yenilenebilir enerji kaynaklarını önemsiyoruz.  Bu etkinlik kapsamında ülkemizin dört bir yanından gelen bilim insanlarını, birçok katılımcıyı ve en üst düzey konuşmacıları buluşturan, değişme ve gelişmelerin takip edilmesini sağlayan anlamlı bir etkinlik olacağına inanıyoruz. Antalya‘mızın aynı zamanda güneşten enerji üretiminin de başkenti olabileceği sloganıyla, ulusal düzeydeki 10. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu ve Sergisi’ni büyüleyici tarihi yerleri ve doğa güzellikleri ile Türkiye’nin, dünyadaki en göz alıcı yerlerinden biri olan Antalya’da düzenleyecek olmamızda bizleri ayrıca mutlu etmektedir.

Sempozyuma belirlenmiş konu başlıklarında bildiri gönderebilir ya da izleyici olarak katılabilirsiniz. Bildirileriyle etkinliğe katkıda bulunanlar ücretsiz olarak delege haklarından faydalanabilecektir. Büyük ilgi görmesi beklenen sempozyuma ait güncel ve ayrıntılı bilgiye http://yeksem.org adresinden ulaşılabilmektedir.

Yenilenebilir enerjiyi destekleyerek hem günümüzü, hem de geleceğimizi kurtarmak hepimizin elindedir. Güneş, rüzgâr, hidrolik, jeotermal, biokütle, biyogaz, dalga, akıntı enerjisi ve gel-git gibi fosil olmayan kaynaklardan elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanımının yaygınlaştırılması, bu kaynakların güvenilir ve ekonomik olarak kullanıma kazandırılması, kaynak çeşitliliğinin artırılması, atıkların değerlendirilmesi, çevrenin korunması, yenilenebilir teknoloji ile araştırma geliştirme çalışmalarında akademik ve uygulamaya yönelik bilgilerin verileceği “10. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu ve Sergisi”ne ilgi duyan tüm kişi, kurum ve kuruluşları katkıda bulunmaya ve önerilerini sunmaya çağırıyoruz.”

SEMPOZYUMUN KONU BAŞLIKLARI

Güneş Enerjisi

Rüzgar Enerjisi

Hidroelektrik Enerji

Jeotermal Enerji

Biyokütle-Biyogaz Enerjisi

Dalga Enerjisi

Hidrojen Enerjisi

Kent ve Enerji

Enerji Politikaları

Enerji ve Çevre

Enerji Verimliliği

Enerji Mevzuatı ve Hukuku

Mikro Şebekeler ve Dağıtılmış Sistemler

Diğer İlgili Konular

BİLDİRİ TAKVİMİ

Bildirilerin Son Gönderilme Tarihi : 05 Ağustos 2019

Değerlendirme Sonuçlarının Bildirilmesi : 07 Ekim 2019

Düzeltilen Bildirilerin Son Gönderilme Tarihi : 21 Ekim 2019

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.