Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı altında finanse edilen VOC Test-III Hibe Programı kapsamında GÜNDER VOC-Test Merkezleri (GÜNDERMYM) projesi 1 Kasım 2020 tarihi itibariyle uygulamaya başladı.

AB ve Türkiye tarafından finanse edilen söz konusu hibe programının Sözleşme Makamı T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı ve Programın Operasyon Faydalanıcısı Mesleki Yeterlilik Kurumu. Bu hibe projesinin nihai faydalanıcıları ise TÜRKAK, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve güneş enerjisi alanında çalışan eğitmenler ve akademisyenlerdir.

GÜNDER VOC-Test Merkezleri (GÜNDERMYM) projesi, yukarıda bahsi geçen hibe programı kapsamında GÜNDER Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü tarafından yürütülüyor. 18 ay sürecek olan projenin toplam bütçesi 206.996,40 Avro olup, bu tutarın 20.699,64 Avro’luk kısmı GÜNDER’in eş finansman katkısıdır.

HİBE SÖZLEŞMESİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı ile imzalanan hibe sözleşmesi kapsamında, GÜNDER VOC Test Merkezleri Projesi (GÜNDERMYM) için çalışmalara başlandı. Eğitim ve istihdam arasındaki bağın güçlendirilmesi hedefiyle yola çıkan GÜNDER MYM ile güneş enerjisi sektörü için nitelikli ve sertifikalı işgücü geliştirilecek.

Bunun yanı sıra resmi ve gayri resmi öğrenmenin onaylanmasının teşvik edilmesi, yaygınlaştrılması ve güneş enerjisi sektörü kapsamında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi’nin Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ile uyumunun kolaylaştırılması konularında katkı sağlanacak.

PROJENİN AMAÇLARI NEDİR?

Proje amaçları arasında, kalite güvencesi sağlamak üzere pilot sınavlar uygulamak, ulusal yeterlilikler doğrultusunda pratik ve teorik sınav materyalleri hazırlamak, bilgi teknolojisi yapıları, yazılım ve uygulamaları kurarak; ölçme, değerlendirme ve belgelendirme süreçleri için bilgi güvenliği mekanizmaları oluşturmak, projenin öngörülen diğer faaliyetleri ile uyumlu olacak şekilde, tamamlayıcı bir faaliyet olarak Ulusal Yeterlilik Sistemi, ulusal meslek standartları, ulusal yeterlilikler, sınav ve belgelendirme, MYK Mesleki Yeterlilik Belgeleri, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi konularında kamu ve özel sektörde, STK’larda, eğitim sağlayıcılarda, bireylerde, vb. farkındalık yaratmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirmek yer alıyor.

Ayrıca Ulusal Yeterlilik gereklilikleri ve MYK tarafından belirlenen ilkeler doğrultusunda sınav ve belgelendirmeye ilişkin finansal, beşeri ve teknik altyapılar oluşturmak, akreditasyon ve yetkilendirme ile ilgili prosedürler geliştirmek ve gerekli dokümantasyonu sağlayarak kalite güvence sistemi kurmak ve bu doğrultuda VOC-test merkezlerinin kurulması yoluyla güneş enerjisi sektöründe işgücü piyasasına nitelikli iş gücü sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak proje amaçları arasında yer almaktadır.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.